900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 25.05.2018 15:06:57

VELIKO RAZKRITJE Monaca: Z Realom so bili že dogovorjeni za prestop Mbappeja, nato pa TO ...

Iz Monaca je prišlo veliko in odmevno razkritje.

Pred začetkom letošnje sezone se je v javnosti precej govorilo o Neymarju in njegovi selitvi k PSG-ju, precej pa je bilo govora tudi o francoskemu čudežnemu dečku Kylianu Mbappeju. Najstnik je v prejšnji sezoni blestel v dresu Monaca, podrobno so ga spremljali številni največji evropski klubi. Ko se je že vse zdelo, da bo prestopil k Realu, je vskočil PSG in se z Monacom dogovoril vse potrebo za selitev vzhajajočega zvezdnika.


Kako je prišlo do takšne odločitev? Eden od vodilnih funkcionarjev Monaca je zdaj razkril ozadje zgodbe in pojasnil, kdo je stal za to odločitvijo. Na mizi so imeli ponudbo Reala v višini 180 milijonov evrov, a je prestop zavrnil nogometaš sam. "Spomnim se, da smo bili ravno na treningu, ko so klicali iz Reala. Sprejeli smo njihovo ponudbo v višini 180 milijonov evrov za Mbappeja," je dejal za francosko medijsko hišo Canal+ in nadaljeval: "Ko sem ga kasneje dobil na samem, sem mu dejal, da smo prejeli ponudbo, ki je ne gre zavrniti, hkrati pa bo lahko zaigral za klub iz njegovih sanj. Te odločitve nismo želeli sprejeti v njegovem imenu. Nato mi je dejal, da bi šel raje v Pariz in tako je tudi bilo. V kratkem času smo morali urediti in uskladiti veliko zadev, na koncu sem že dvomil, da bomo posel sploh izpeljali."

Na koncu se je vse izteklo tako, kot je želel nogometaš, PSG pa ga bo moral v skladu s pogodbo po koncu sezone tudi odkupiti za 150 milijonov evrov, v to ceno pa niso všteti razni bonusi, ki bodo seveda odvisni od njegovih predstav in uspehov kluba. Letošnjo sezono je imel Mbappe v Parizu status posojenega nogometaša, s čimer so se pri PSG-ju izognili kršenju finančnega fair-playja. Pa čeprav se je na koncu izkazalo, da vse vendarle ni bilo popolnoma v skladu s pravili Uefe ...

Značke: monaco, psg, mbappe, real

Članki iz rubrike