Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gv
gv
0 06.05.2016 09:24:04

Danes uradno odprtje nacionalnega nogometnega centra

Čeprav deluje že od lanskega novembra, bo nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju uradno odprtje doživel danes zvečer. Ob slovenskih in tudi mednarodnih nogometnih veljakih se bosta odprtja udeležila tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino in slovenski predsednik vlade Miro Cerar, ki bo tudi slavnostni govorec.

Med vsaj 500 gosti bo tudi vršilec dolžnosti generalnega sekretarja Evropske nogometne zveze (Uefa) Theodore Theodoridis. Slavnostno odprtje, ki ga bo pospremila tudi športno-umetniška prireditev v izvedbi Anton Podbevšek Teatra, se bo začelo ob 19.30.

Nacionalni nogometni park so začeli graditi novembra 2014. Kot pravijo pri snovalcih, Ark Arhitekturi Krušec, je to izjemno funkcionalen kompleks, lepo umeščen v naravno okolje parka Brdo pri Kranju. Vrednost projekta je znašala 8,5 milijona evrov, 90 odstotkov sredstev pa je Nogometna zveza Slovenije (NZS) dobila od Evropske nogometne zveze (Uefa) in Fife, pet pa od Fundacije za šport.



Nacionalni nogometni center, ki je zrasel na nekdanjem hipodromu in zajema tri nogometna igrišča z naravno travo, večnamenski vadbeni športni objekt in upravno stavbo NZS, ne bo namenjen samo nacionalnim reprezentancam, temveč bo svoje storitve nudil tudi drugim športnim ekipam in športnikom.

Kot pravijo na NZS, so se za vadbo v tem novem centru že zanimali tudi nekateri ugledni tuji klubi in reprezentance, ki pa niso doslej bili zadovoljni s tamkajšnjim hotelom, ki je del Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve Republike Slovenije.

Značke: brdo, nzs

Članki iz rubrike