ZMAGA

Dumoulin zmagovalec 100. kolesarske dirke po Italiji

Objavljeno 28. maj 2017 19.58 | Posodobljeno 28. maj 2017 19.59 | Piše: STA, A. K.

Dumoulin je postal tretji Nizozemec s skupno zmago na eni od treh tritedenskih dirk.

Tom Dumoulin.

MILANO – Nizozemec Tom Dumoulin je zmagovalec 100. kolesarske dirke po Italiji, ki se je danes končala z vožnjo na čas iz Monze do Milana. 29,3-kilometrski kronometer je najhitreje prevozil Nizozemec Jos van Emden. Najboljši Slovenec je bil Jan Tratnik na devetem mestu. Dumoulin je postal tretji Nizozemec s skupno zmago na eni od treh tritedenskih dirk in prvi Nizozemec s končno zmago v Italiji. Pred njim sta dirko po Franciji in Španiji dobila Joop Zoetemelk in Jan Janssen.

V današnjem kronometru je za Van Emdnom, članom ekipe LottoNl-Jumbo, drugo mesto osvojil Dumoulin, kolesar Sunweba, z zaostankom 15 sekunde, tretji je bil Italijan Manuel Quinziato, tekmovalec BMC je zaostal 27 sekund. Tratnik je zaostal za 57 sekund.

Dumoulin je v rožnato majico skočil s četrtega mesta po 20 etapah, danes pa je nadoknadil 53 sekund zaostanka za Kolumbijcem Nairom Quintano. Ta zmagovalec iz leta 2014 pa ni ostal le brez skupne zmage, temveč tudi brez drugega mesta, saj ga je na najnižjo stopničko zmagovalnega odra potisnil Italijan Vincenzo Nibali, ki je rožnato dirko osvojil lani.

Deli s prijatelji