mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.07.2017 17:15:24

V Celju na DP zadnji lov na norme za atletsko SP

www.alesfevzer.com
Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej bo prvo ime atletskega državnega prvenstva, ki v soboto in nedeljo v Celju. Članica domačega Kladivarja bo skušala preseči mejo 65 metrov ter potrditi izvrstno formo pred svetovnim prvenstvom naslednji mesec v Londonu. Tekmovanje bo za večino tudi zadnja priložnost za lov na norme za SP.

V skoku s palico bosta to skušala doseči Robert Renner, bronast na lanskem EP v skoku s palico, in Tina Šutej, edina slovenska atletska finalistka lanskih olimpijskih igrah. Šutejeva je sicer še vedno na mestih, ki ji na mednarodni lestvici zagotavljajo nastop v Londonu.

Tja se bo skušala prebiti Veronika Domjan, bronasta na nedavnem evropskem prvenstvu za mlajše člane v metu diska. Matija Kranjc je edini favorit za zmago v metu kopja, kjer pa je norma za SP (83 m), veliko višja od državnega rekorda (81,13 m) udeleženca številnih velikih tekmovanj v zadnjem obdobju.

Nejc Pleško bo imel v metu kladiva, sicer izven konkurence, za tekmeca Egipčana Mohameda Abdelgavada Hassana Moa in Brazilca Wagnerja Domingosa; za omenjenima ima Pleško tretji prijavljeni izid (74,30), norma za SP pa je 76 m.

Na DP v knežjem mestu ne bo zlatega z EP za mlajše člane Luke Janežiča, ki pa bo na 400 m nocoj nastopil na diamantni ligi v Monaku, kjer bo zadnji vlak za nastop v britanski prestolnici lovila tudi Maruša Černjul, ki je na DP tako tudi ne bo v skoku v višino.


Anita Hrvat, ki ima že normo za SP na 400 m, bo na DP nastopila na pol krajši razdalji ter na 100 m in je prepričljiva favoritinja za oba naslova, skušala pa bo izboljšati osebna rekorda. Zaradi nastopa na mladinskem evropskem prvenstvu, kjer se je že uvrstila v polfinale na 400 m ovire, bo manjkala tudi naslednja udeleženka članskega SP, Agata Zupin.

Slovenski rekorder na 800 m Žan Rudolf, ki še nima norme za SP, ne bo tekel na svoji razdalji in se je s tem odpovedal nastopu na SP, saj je 23. julij zadnji rok za izpolnitev zahtev Mednarodne atletske zveze (Iaaf). Rudolf bo tekel na 400 m in ima najboljši prijavljeni čas, na dva stadionska kroga med atletinjami pa bosta naslov skušali osvojiti Jerneja Smonkar in Mateja Pokrivač.

Nov izenačen obračun med udeleženko zadnjih dveh EP Petro Koren in Sašo Babšek se obeta v ženskem troskoku. V skoku v daljino ni prijavljena letos najboljša Neja Filipič, finalistka evropskega prvenstva do 23 let, Maja Bedrač pa je na mladinskem EP, zato najverjetneje skokov prek šestih metrov ne bo.

V suvanju krogle za člane se bosta v lovu na 19 metrov "udarila" finalista letošnjega EP do 23 let Blaž Zupančič in Nace Plešk, na 100 m pa se bosta v nekoliko okrnjeni konkurenci za naslov pomerila Jan Kramberger in Blaž Brulc.

V soboto se bo DP tekmovalno začelo ob 16.30 z ženskim kladivom, kjer ima slovenska reprezentantka Claudia Štravs devet metrov slabši prijavljeni dosežek od Venezuelke Rose Rodrigues. Pol ure pozneje bo odprtje, v nedeljo pa se bo prav tako z metom kladiva, vendar za atlete, tekmovanje začelo ob 16.10.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike