VIŽARKA LETA

Tri najboljše na Velikem Trnu

Objavljeno 24. september 2016 23.13 | Posodobljeno 24. september 2016 23.13 | Piše: Mojca Marot

Vižarka leta je Gorenjka Marcela Barle, pokal Vitala Ahačiča je osvojila Tjaša Ulčnik iz Krškega, ki je bila hkrati najuspešnejša udeleženka tekmovanja, državna prvakinja pa je postala Nikita Kapušin Galuh.

Tjaša Ulčnik, Marcela Barle in Nikita Kapušin Galuh. Foto Milan Brecl

Nekateri menijo, da ni lepšega kot opazovati, kako se po gumbih diatonične harmonike sprehajajo nežni prsti mladih deklet. Če te igrajo še tako odlično, kot so letos harmonikarice na Velikem Trnu nad Krškim, je to užitek tudi za ušesa. »Naslednje leto bo naše tekmovanje jubilejno, dvajseto, zato organizatorji Turistična agencija Boom iz Krškega, Društvo za ohranitev podeželja Veliki Trn ter Krajevna skupnost Veliki Trn že razmišljamo, kako bi ga nadgradili in popestrili,« pravi Milan Brecl.

Vse boljše harmonikarice

Organizatorjem je v veliko veselje predvsem to, da je kakovost harmonikaric vsako leto na višji ravni. Da je bilo letošnje tekmovanje najkakovostnejše doslej, so poudarili tudi člani strokovne žirije Matevž Zaveršnik, Slavko Rauch in Marija Ahačič Pollak, ki so na koncu med enajst tekmovalk razdelili osem zlatih, eno srebrno in dve bronasti medalji.

Zlato medaljo so osvojile Tina Kalajžič, Sara Bezenšek, Manca Grm, Danaja Grebenc, Kaja Završnik, Tjaša Ulčnik in Nikita Kapušin Galuh, ki je postala tudi letošnja državna prvakinja. Srebrno medaljo je osvojila Vesna Zarabec, bronasto pa sta si priigrali Natalija Jakop in Mimika Šraj. Med harmonikarje, ki ob igranju pojejo, pa je strokovna žirija razdelila dve zlati, dve srebrni in dve bronasti medalji. Zlati medalji sta osvojili domačinka Tjaša Ulčnik iz Leskovca pri Krškem in Marcela Barle iz Vodic, srebro sta si priigrala Luka Lenart in Urban Iglič, bron pa Nejc Šinkovec in Staša Zgonc. Tjaša Ulčnik je bila po mnenju občinstva najprikupnejša harmonikarica in je visoko v zrak dvignila pokal Vitala Ahačiča. Obenem pa je bila najuspešnejša udeleženka letošnjega tekmovanja. Vižarka leta je postala Marcela Barle iz Vodic, ki je prejšnji konec tedna srce občinstva osvojila tudi na tekmovanju harmonikarjev v Skaručni. 

Deli s prijatelji