Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 6. 2018,
1.46

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

Natisni članek

FIFA SP 2018 Gareth Southgate Harry Kane

Torek, 19. 6. 2018, 1.46

5 let, 10 mesecev

Selektor ponosen na svoje nogometaše

Junak Anglije po dramatični zmagi nad sodnike

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42
Anglija, Tunizija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Harry Kane je bil rešitelj Anglije na ponedeljkovi večerni prvi tekmi Angležev v skupini G proti Tuniziji, potem ko je v 91. minuti z drugim golom na tekmi zabil za 2:1. "Sodniki so sodili zelo čudno," je ob tem povedal kapetan in najboljši strelec Anglije.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Anglija je sijajno začela tekmo v Volgogradu in po enajstih minutah igre prišla tudi do vodstva, lahko pa bi dosegla še kak gol. Tudi pozneje je prevladovala, a tako je bilo le do 35. minute, ko je branilec Kyle Walker posredoval v svojem kazenskem prostoru, po mnenju sodnikov na nedovoljen način, in Tunizijcem priigral enajstmetrovko, s katero so izenačili.

Potem so se Tunizijci zaprli in Angleži niso mogli priti pred njihov gol. Tako je bilo vse do 91. minute, ko so zadeli in v jok spravili na tisoče tunizijskih navijačev.

"Sodniki so sodili čudno. Lahko bi pokazali kar nekaj enajstmetrovk v našo korist. Sploh glede na to, kakšno enajstmetrovko so dosodili Tunizijcem. Če VAR pravi, da enajstmetrovk za nas ni bilo, potem je to treba sprejeti, a sam sem imel na hrbtu vseskozi Tunizijce, ki so me vlekli, nisem se mogel premikati, a sodniki niso dosodili ničesar. Zato se mi zdi, da je na koncu, ko smo le prišli do gola za zmago, zmagala pravica," je sodnike in Tunizijce okrcal Harry Kane, ki je že na prvi tekmi v Rusiji dokazal, da so ga mnogi zasluženo uvrstili med kandidate za najboljšega strelca prvenstva.

Sodnik je v prvem polčasu po posredovanju Kyla Walkerja hitro pokazal na enajstmetrovko za Tunizijo. | Foto: Reuters Sodnik je v prvem polčasu po posredovanju Kyla Walkerja hitro pokazal na enajstmetrovko za Tunizijo. Foto: Reuters

Ponosen, da so se kljub vsemu bojevali do zadnjega

"Ponosen sem, da smo kljub vsemu, kar sem naštel, igrali dobro in se bojevali. Poskrbeli smo, da so lahko ljudje doma ponosni na nas. Veliko smo govorili o enotnosti. Dobro se razumemo tako na igrišču kot zunaj njega. Vsi smo navdušeni in veseli," je še povedal kapetan Anglije in njen najdragocenejši nogometaš, ki je do zdaj dosegel 13 golov v le 24 reprezentančnih nastopih.

Na evropskem prvenstvu pred dvema letoma, njegovem prvem velikem tekmovanju, na štirih tekmah ni zmogel zadetka. Ob debiju na svetovnih prvenstvih je dosegel kar dva. "Zelo sem vesel zadetkov in predvsem tega, da smo zmagali. Toda nič še nismo naredili. Počasi gremo naprej," je še povedal 24-letni as londonskega Tottenhama.

Tudi, ko je bilo 1:1, je bil selektor zadovoljen

Dobre volje je bil tudi njegov selektor. "Tudi ko je bil rezultat 1:1, sem bil zelo zadovoljen. Če bi ostalo pri tem izidu, bi bili razočarani, a raven igre bi bila enaka. Igrali smo zelo dobro. Dobro smo se odzvali in na koncu prišli do cilja," je povedal Gareth Southgate.

Gareth Southgate se je zmage ob debiju na svetovnem prvenstvu v vlogi selektorja močno razveselil. | Foto: Reuters Gareth Southgate se je zmage ob debiju na svetovnem prvenstvu v vlogi selektorja močno razveselil. Foto: Reuters

"Na igrišču smo imeli vodje, ki so prinašali prava sporočila. Ponosen sem na svoje fante. Igrali so tako, kot sem si želel, da bi. Morda se je vmes res zdelo, da nam bo zmanjkalo časa, a na koncu nam je uspelo. Velike ekipe zabijajo gole za zmage v zadnjih minutah," je še povedal selektor Anglije, tudi on je v tej vlogi debitiral na svetovnih prvenstvih.

Naslednja tekma na tem svetovnem prvenstvu ga čaka v nedeljo ob 14. uri v Nižnem Novgorodu, ko se bo pomeril z avtsajderjem skupine F, debitantko Panamo, ki je v prvi tekmi izgubila proti Belgiji z 0:3.

Poškodoval se je Delle Alli

Pri Angliji se je sicer lažje poškodoval mladi vezist Delle Alli, ki je z igrišča odšel po 80 minutah igre, a v angleškem taboru verjamejo, da s še enim zvezdnikom Tottenhama ni hujšega.

Ali je to res, pa bodo pokazale podrobnejše zdravniške preiskave, ki jih bo opravil že danes.

Anglija Tunizija
Sportal Angleži so se rešili, popoln dan za Evropejce
Veselje Angležov
Sportal Kane junak angleške zmage
Ne spreglejte