profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 17.06.2018 17:24:59

OSTRE BESEDE! Irec v studiu angleške televizije prizemljil Hrvata (VIDEO)

Da so Hrvati po včerajšnji zmagi nad Nigerijo v sedmih nebesih, je jasno. Znajo ustvariti evforijo, tu jim pač ne gre oporekati.

Čeprav jim velik del sveta priznava, da imajo zelo nadarjeno generacijo nogometašev, s katerimi sodijo v krog reprezentanc, ki lahko presenetijo iz ozadja (tako, kot so že leta 1998 na prvenstvu v Franciji), jih nekateri še vedno puščajo ob strani in jim ne dajejo resnih možnosti.

Pred, med in po tekmi med Hrvaško in Nigerijo sta bila sogovornika v studiu angleškega kanala ITV tudi hrvaški trener Slaven Bilić (pred dvajsetimi leti je sodeloval pri osvojitvi tretjega mesta) in Irec Roy Keane, legenda Manchestra Uniteda. Nekdanji trener West Hama in tudi hrvaški selektor je na vsa usta hvalil svoje Hrvate in razpredal o prav posebnem scenariju: "Ob vsem spoštovanju do Islandcev, bomo s točko proti Argentini in tremi proti Islandiji prvi v skupini."



Keane ga je debelo pogledal in ga prizemljil prvič. "To je zelo optimistično," mu je skočil v besedo. Bilić pa: "Normalno je, da sem optimističen. Igral sem za velike klube in v takšnih vedno vlada takšno vzdušje." No, 48-letni Irec je potem postal odločenjši v svojem stališču in Hrvata povsem razorožil: "Lepo, da imaš takšno mnenje. Ampak, pred Hrvaško so zelo težke tekme. Jasno, najlažje je reči: 'Potrebujemo le remi proti Argentini in zmago proti Islandiji.' Če bi bil nogomet res tako enostaven, bi bilo to odlično. Vendar, ne, to ne gre tako. Hrvaško čakajo težki dnevi. Mislim, da vas bo Argentina premagala."

Bomo videli, kdo je imel prav. Hrvaška in Argentina se bosta v Nižnem Novgorodu pomerili v četrtek ob 20. uri.

Članki iz rubrike