Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
18.53

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luis Suarez FIFA SP 2018

Sreda, 20. 6. 2018, 18.53

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Urugvaj : Savdska Arabija

Luis Suarez za novo minimalno zmago in osmino finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Luis Suarez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Suarez Urugvaju in Rusiji predčasno zagotovil osmino finala

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Urugvajci, ki na prvi tekmi proti Egiptu niso blesteli, a prišli do zmage z 1:0 proti Egiptu, tudi na drugem obračunu v Rusiji niso posebej navdušili. A delo so opravili po pričakovanjih - z zmago, ki jih je, tako kot Rusijo, popeljala v izločilne boje. Na drugi strani je že jasno, da bosta po 3. krogu in medsebojnem obračunu v skupini A mundial končala Egipt in Savdska Arabija.

Urugvajci so po precej neprepričljivem začetku povedli v 23. minuti, ko je po kotu z leve strani vratar Mohammed Al-Owais skočil v prazno, žoga ga je preletela in pristala točno na nogi Luisa Suareza, ki jo je brez težav potisnil v mrežo za 1:0. S tem je lepo obeležil svoj stoti nastop v državnem dresu. Postal je prvi Urugvajec z vsaj zadetkom na treh svetovnih prvenstvih in je z 52 goli najboljši urugvajski strelec.

Arabci, ki so bili praktično enakovreden tekmec, pa so tako kot tudi že v uvodnih minutah Urugvajcem povzročali nekaj preglavic, prihajali do strelov, v 29. minuti pa prek Hatana Bahbrija zapravili dotlej svojo najlepšo, ko je s približno desetih metrov žogo poslal visoko čez gol.

V drugem polčasu je v 51. minuti s prostega strela z dobrih 20 metrov najprej poskusil Suarez, Al-Owais pa je žogo odbil. V 62. minuti je Carlos Sanchez zgrešil s strelom z glavo iz bližine, podobno pa je storil tudi Martin Caceres v 69. minuti.

V 86. minuti je do nove urugvajske priložnosti prišel Edinson Cavani, a je njegov poskus s 15 metrov znova ustavil arabski vratar. Arabci, ki bi morali osvojiti vsaj točko za teoretičen obstanek v igri za preboj v osmino finala, v drugem polčasu niso niti enkrat resneje ogrozili vrat dvakratnih svetovnih prvakov.

Urugvaj : Savdska Arabija 1:0 (1:0)

Arena Rostov na Donu, gledalcev 42.678, sodniki: Turpin, Danos in Gringore (vsi Francija).

Strelec: 1:0 Suarez (23.).

Urugvaj: Muslera, Varela, Godin, Gimenez, Caceres, Rodriguez (od 59. Laxalt), Bentancur, Vecino (od 59. Torreira), Sanchez, Suarez, Cavani.
Savdska Arabija: Al-Owais, Al-Burayk, Al-Bulayhi, O. Hawsawi, Al-Shahrani, Bahbri (od 75. Kanno), Otayf, Al-Faraj, Al-Jassim (od 44. Al-Moghawi), Al-Dawsari, Al-Muwallad (od 78. Al Sahlawi).

Ne spreglejte