stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

lp
lp
0 01.05.2016 08:52:39

Wengerjeva glava na tnalu (video)

Reuters
Londonski Arasenal že dvanajsto leto ostaja brez naslova angleškega prvaka, kar je odločno preveč, pravi del navijačev topničarjev.

Vsaj tri navijaške skupine (Black Scarf Movement, REDaction in Arsenal Supporters’ Trust) so včeraj, ko je Arsenal gostil Norwich in zmagal z 1:0, to dejstvo želele še posebej izpostaviti. V 12. minuti tekme so na stadionu Emirates pripravile protest z dvigom listov, na katerih je pisalo "čas za spremembo".

arsenal 2
Reuters

Glas kritikov trenerja Arsena Wengerja se sicer širi že nekaj časa in pravzaprav ni nič novega. Tako kot ni nič novega dejstvo, da ima 66-letni francoski strateg tudi svoj krog podpornikov. In slednji je - kot se je izkazalo na včerajšnji tekmi - obsežnejši.

Zagovorniki Wengerja so s skandiarnjem njegovega imena hitro preglasili kritike, ki želijo iz kluba pregnati tudi ameriškega tajkuna Stana Kroenkeja.

arsenal 3
Reuters

Če bi pritisk dela navijačev (ali pač volja vodstva kluba) Wengerja res pregnal iz kluba, v katerem deluje že dvajseto leto, se bi to zgodilo leto pred koncem njegove trenutne pogodbe z Londončani.

V klubu ničesar ne prepuščajo naključju in že kujejo načrt za zapolnitev strokovnega vodstva. Na prvem mestu seznama kandidatov naj bi bil trener Southamptona Ronald Koeman.

koeman
Ronald Koeman
Reuters

Ker so topničarji pred časom razmišljali o Jurgenu kloppu in Pepu Guardioli, vendar sta oba prevzela tekmeca v Premier ligi, si novega tovrstnega spodrsljaja ne morejo privoščiti. Ali bo 53-letni Nizozemec, ki ima ravno tako še eno leto veljavno pogodbo s svetniki, in ki naj bi imel prednost pred Diegom Simeonejem in Laurentom Blancom, prav zares zasedel vroč trenerski sedež pri Arsenalu, bo jasno že kmalu.

Najbolj vneti Wengerjevi kritiki njegov konec na klopi njim ljubljenega kluba napovedujejo že za ta mesec. Najbolj ekstremni so pred stadionom celo prepevali, kako bo Francoz maja umrl. V prenesenem pomenu, kakopak.

wenger
Arsene Wenger
Reuters

Wenger je medtem sprva navijače nespretno pozval, naj se zgledujejo po privržencih Liverpoola, ki svoje moštvo že pregovorno podpirajo v dobrem in v slabem, potem pa se jim je opravičil, ker jih ni uspel osrečiti.

Članki iz rubrike