Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.12.2015 15:25:46

Vujović za Euro prečrtal Bezjaka

Arsen Perić
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je danes v Ljubljani obelodanil seznam 21 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu med 16. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem.

Slovenija bo v prvem delu igrala v Vroclavu, njene tekmice v skupini C pa so Španija, Švedska in Nemčija

Na seznamu Veselina Vujovića ni Marka Bezjaka (Magdeburg), s širšega seznama 28 igralcev pa so odpadli še Urban Lesjak, Blaž Janc, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič, Staš Skube (oba Gorenje Velenje) in Miladin Kozlina (Minden).

"Po mojem mnenju imajo v tem trenutku na mestu srednjega zunanjega igralca prednost Uroš Zorman, Dean Bombač in Miha Zarabec. Slednji zaradi tega, ker je mlajši, ob tem pa je to tudi v interesu slovenskega rokometa, saj bo Zorman bržkone kmalu končal reprezentančno kariero. Morda se v svoji oceni motim, a menim, da Bezjak odlične predstave kaže na klubskem prizorišču, na reprezentančnem pa ne. Razlogov za to ne poznam, po drugi strani pa tudi nimam časa za preverjanje tovrstnih zadev. Iskreno mi je žal, da Bezjaka ne bo na pripravah, a še vedno ostaja na seznamu 28 igralcev. Po svojem znanju in kakovosti si gotovo zasluži mesto v reprezentanci, a v mojem naboru igralcev so zares odločale malenkosti," je v zvezi z Bezjakom dejal Vujović.

PO DVAKRAT Z MAKEDONCI IN HRVATI
Vujović bo - za razliko od svoje predhodnika Borisa Denića, ki je imel že v začetku priprav bolj ali manj izoblikovan dokončen kader - končni seznam 16 igralcev za evropsko prvenstvo določil po koncu priprav.

Te se bodo začele 20. decembra v tradicionalnem taboru v Zrečah, slovenski rokometaši pa bodo do 14. januarja, ko bodo odpotovali na Poljsko, igrali štiri pripravljalne tekme. Dvakrat se bodo pomerili z Makedonci, prvič 4. januarja v Krškem, drugič dan kasneje v Celju, nato pa jih čakata še dve tekmi s Hrvati. Prva bo 8. januarja v Ivanič gradu, druga pa dan kasneje v Kopru.

"Vesel sem, da sem na seznamu najbolj resnih kandidatov za Poljsko. Po drugi strani sem prepričan, da bodo vsi potniki za evropsko prvenstvo dali svoj maksimum in našo državo zastopali tako kot na vseh dosedanjih minulih velikih prvenstvih, torej borbeno in častno. A kot je že dejal selektor, najbolj pomembno je, da si po koncu evropskega prvenstva lahko pogledamo v oči," je na današnji novinarski konferenci v prostorih NLB dejal Uroš Zorman, ki ima v zadnjem času nekaj težav s prepono, a meni, da bo nared do začetka priprav v Zrečah.


Na seznamu selektorja Veselina Vujovića so naslednji igralci:

- vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lübbecke);

- krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Simon Razgor (Meškov Brest) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

- zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Sebastian Skube (Bjorringbro-Silkeborg), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Žvižej (Toulouse) in Matej Gaber (Montpellier).

Uroš Zorman Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca
Arsen Perić

Članki iz rubrike