Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 5. 2017,
17.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Malta Škotska kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec

Četrtek, 25. 5. 2017, 17.16

6 let, 6 mesecev

Analiza srečanja na Škotskem

Katanec priznal, da je napravil dve napaki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca je na zadnjem kvalifikacijskem srečanju za SP 2018 na Škotskem ostala brez točk (0:1). Selektor Srečko Katanec se je po opravljeni analizi srečanja posipal s pepelom.

Ko je selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec, ki je v leto 2017 vstopil z bolečim porazom v Glasgowu (0:1), opravil analizo zadnje tekme, je spoznal, da so njegovi varovanci igrali slabše od pričakovanj tudi zaradi njegove krivde.

"Naredil sem dve veliki napaki. Prva je bila jutranji trening na dan tekme, druga pa prepozna vrnitev reprezentantov z ogrevanja v slačilnico. To so majhne stvari, iz katerih se učim in ki so na koncu zelo pomembne," je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil seznam kandidatov za srečanje z Malto, priznal 54-letni Ljubljančan.

Morali bi se vrniti v hotel in odpovedati trening

Najprej je spregovoril o prvi napaki, jutranjem treningu na dan srečanja v Glasgowu, ki se ne bi smela zgoditi. "Škoti so nas odpeljali na igrišče, o katerem nisem prepričan, da bi nanj sploh spustil živali, pa ne bom rekel, katere," je najbrž imel v mislih krave, ki se rade pasejo na travi.

Katančeva četa je na dan srečanja v Glasgowu opravila "ponesrečen" trening na neprimerni travnati površini. | Foto: Reuters Katančeva četa je na dan srečanja v Glasgowu opravila "ponesrečen" trening na neprimerni travnati površini. Foto: Reuters

"Ko sem to videl, bi moral vsem v avtobusu povedati, da se vračamo v hotel, a tega nisem storil. Igralci so si mislili svoje. Tudi sam bi si, če bi me selektor pripeljal na takšno igrišče. Njihova zbranost je odšla drugam, sam pa sem za vse skupaj odgovoren, saj se nisem dovolj pozanimal," je odvrnil Katanec, nato pa spregovoril še o drugi napaki.

Prepozno prišli v slačilnico, sledil je cirkus

"Zgrešen je bil izhod na igrišče, predvsem časovno. Ekipa je po ogrevanju pred tekmo prepozno prišla v slačilnico, zato fantje niso imeli dovolj časa, da bi se pripravili na vse malenkosti. Potem je prišel četrti sodnik in zahteval, naj nekdo odstrani obliž in podobno. Bil je cirkus. Prepozno smo prišli z ogrevanja, to je pokazala moja analiza. Moja krivda," je prevzel odgovornost za drugi pripetljaj, ki je po njegovem zelo vplival na neprepoznavno igro na Hampden Parku.

Škotska se je z zmago nad Slovenijo približala Katančevi zasedbi na lestvici kvalifikacijske skupine na točko zaostanka. | Foto: Reuters Škotska se je z zmago nad Slovenijo približala Katančevi zasedbi na lestvici kvalifikacijske skupine na točko zaostanka. Foto: Reuters

Analize srečanja, prvega v kvalifikacijskem ciklusu, na katerem je Slovenija ostala brez točk, ni želel deliti z javnostjo. "Zadržal jo bom zase in jo povedal fantom. Lahko se vprašamo, zakaj nismo izkoristili določenih protinapadov," je opozoril na element, ki na dvoboju z Malto (10. junij v Stožicah) verjetno ne bo prišel do izraza, saj se bo Slovenija postavila veliko bolj napadalno kot na srečanju na Škotskem.

Ne spreglejte