V soboto, 21. oktobra, ne zamudite ...

Na TV premiera novega Pobesnelega Maxa, postapokaliptična franšiza v vsej svoji slavi, na odru Parov Stelar in Lola Marsh.

Objavljeno
20. oktober 2017 12.51
Mateja Košir
Mateja Košir

  • Pobesneli Max: Cesta besa: Kino ob 20.00 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★★

Mad Max: Fury Road. Avstralija/ZDA, 2015. Režija: George Miller. Igrajo: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz. Akcijski ZF triler. 123 min.

Več let po katastrofalnih dogodkih, ki so v letu 2060 povzročili padec civilizacije, Maxa (Tom Hardy) še vedno preganja preteklost. Prepričan je, da je najbolje, da po krutem svetu vandra čisto sam. A vseeno se zaplete s skupino ubežnikov, ki se prebija skozi puščavo v bojnem vozilu z odločno Furioso za krmilom. Pobegnili so iz trdnjave, ki jo ustrahuje tiranski Immortan Joe.

Po tridesetih letih se je George Miller odločil obuditi kultno franšizo. Tokrat navduši z nepretrganim visokooktanskim pregonom po puščavi in dokaže, da so lahko tudi filmi (skoraj) brez vsebine več kot kvalitetni.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.

Priporočamo še:

  • Banda punc: TVS 1 ob 22.55 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

Bande de filles. Francija, 2014. Režija: Céline Sciamma. Igrajo: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Marietou Touré. Drama. 112 min.

Marieme je sramežljiva šestnajstletnica, ki živi v predmestju Pariza. V šoli ji ne gre, doma jo terorizira starejši brat. Povsem drugačno življenje pa se začne, ko sreča tri dekleta iz soseščine. Te plešejo, se pretepajo, govorijo glasno ter se smejijo vsemu in vsakomur. Marieme spremeni ime in zamenja slog oblačenja.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.

  • Parov Stelar: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
  • Lola Marsh: Kino Šiška, Ljubljana
  • Youngblood Brass band: Štuk, Maribor
Band bo v petek nastopil tudi v ljubljanskem Kinu Šiška.
  • Šank Rock: Klubar, Kranj
  • Nina Pušlar: Celjski dom Celje

Nina bo v petek nastopila še v velenjskem klubu Max.