Šport > Moto športi
772 ogledov

F1 ne bo več enaka, poslavlja se legenda

fernando alonso Epa
Formulo ena po letošnji sezoni zapušča nekdanji dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso

Dvakratni svetovni prvak Formule ena, 37-letni Fernando Alonso, je v torek objavil, da mu je to poslednja sezona v karieri.

"Po 17 prekrasnih letih v tem prelepem športu je čas za spremembo. Že pred meseci sem se zatrdno odločil. Ostaja mi še nekoliko dirk v tej sezoni in na njih bom nastopal predano ter z več strasti kot kdajkoli," je izjavil Španec.

 

Dear F1...

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on

Sedanji voznik McLarna je kariero začel na Veliki nagradi Avstralije leta 2001 v ekipi Minardi, svetovni prvak pa je postal leta 2005, ko je vozil za moštvo Reanaulta. Naslednje leto je svoj naslov uspel obraniti.

Alonso je tekom svoje kariere zbral 32 zmag, 97-krat pa je stal na zmagovalnih stopničkah, nazadnje leta 2014, ko je še v bolidu Ferrarija na Veliki nagradi Madžarske osvojil drugo mesto. Naslednjo sezono je prestopil v McLaren in ni se več uspel uvrstiti višje od petega mesta. Poleg dveh naslovov svetovnega prvaka ima na svojem kontu še tri naslove podprvaka, medtem ko je enkrat sezono zaključil na tretjem mestu.

fernando alonso Vrata zaprta Šport Red Bullova klofuta kaotičnemu Alonsu fernando alonso Alonso Šport "Vandoorne mi je bližje kot Räikkönen"

V letošnji sezoni je na 12 dirkah osemkrat osvojil točke, dvakrat pa je moral odstopiti. Najboljši rezultat je dosegel na otvoritvi sezone v Melbournu, ko je končal med prvo peterico. Z osvojenimi 44 točkami se nahaja na 9. mestu. Do konca sezone je na sporedu še 9 dirk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice