Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2018,
13.33

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Hofer

Petek, 20. 7. 2018, 13.33

5 let, 8 mesecev

Jan Kovačič: Tek je najbolj naravna oblika gibanja

Oglasno sporočilo

Športni strokovnjak, Jan Kovačič, v teh dneh skupaj z Markom Potrčem, voditeljem in motivatorjem, v sklopu akcije 1, 2, 3, GREMO!, spodbuja h gibanju za boljše počutje. Za vas je pripravil celosten program vadbe, ki je namenjena tako začetnikom kot tudi tistim, ki ste že aktivni.

Program, ki traja od 28. junija do 28. oktobra, obsega dnevne ideje za varno in zdravo vadbo. Poudarek je na teku, saj je po Janovem mnenju tek odlična oblika rekreacije. "Je ena od najbolj naravnih oblik gibanja. Zanj potrebujemo izjemno malo pripomočkov: lastno telo, primerno obutev, oblačila in že smo pripravljeni," pove Jan.

Prav tako lahko tečemo skoraj povsod, pri čemer Jan priporoča predvsem tek v naravi. Prepričan je, da narava posameznika še dodatno napolni z energijo in poskrbi za bolj sproščeno počutje.

Skupaj na vadbo v naravo

Za razgibano vadbo v naravi bosta poskrbela oba ambasadorja projekta – Jan Kovačič in Marko Potrč. Udeležence bosta na osmih dogodkih po Sloveniji, med katerimi bo prvi že to nedeljo v Črnomlju, še dodatno osebno spodbujala in jim pomagala do boljšega počutja.

"Oblikoval sem načrt ustreznega ogrevanja, vaj in raztezanja s poudarkom na pravilnem gibanju in pristopu k teku. Marko pa nam bo pomagal, da nam ne zmanjka motivacije," pojasnjuje Jan in dodaja: "Za obisk skupne vadbe so potrebni le športna oblačila, obutev in dobra volja. Za zdrav prigrizek, prijetno osvežitev, udobno podlago in marsikaj drugega bodo poskrbeli pri HOFERju."

Trije Janovi nasveti za varen tek:

  1. Pravilno ogrevanje pred začetkom teka in ohlajanje po njem
  2. Pravilna tekaška tehnika
  3. Primerna obutev in oblačila

1, 2, 3, GREMO Slovenija!

V nedeljo, 22. julija, Jan in Marko vabita vse, ki želite poskrbeti za svoje boljše počutje, na skupno druženje v Belo krajino. Dobimo se ob 18. uri pred poslovalnico trgovine HOFER na Belokranjski cesti 24, kjer bomo skupaj, v eni uri, poskrbeli za boljše počutje. Podobni dogodki sledijo še v Kopru, na Jesenicah, v Dravogradu, Ljubljani, Murski Soboti, Novi Gorici in Mariboru. Za več informacij o dogodkih spremljajte spletno stran 123gremo.si, kjer bodo kmalu objavljeni datumi in ure treningov.

Vsak dogodek bosta ambasadorja projekta posvetila drugi tematiki. "Na vsakem od osmih dogodkov se bomo posvetili eni od pomembnih tem, povezanih z vadbo. Med njimi so, na primer, stabilnost telesa, intervalni, dinamični in krožni trening ter vaje za moč in boljšo gibljivost. Program je zasnovan tako, da se nam lahko pridruži vsak posameznik, ne glede na trenutno fizično pripravljenost. Tisti, ki še niso športno aktivni, se lahko s programom vadbe pripravijo na 10- ali 21-kilometrsko razdaljo na oktobrskem maratonu v Ljubljani, že aktivni posamezniki pa bodo deležni novih idej in koristnih nasvetov za dopolnitev vadbe," še dodaja Jan.

jANI | Foto:

Gremo?

Več informacij najdete na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Ustvarite svoj profil in z označevanjem opravljenih nalog spremljate svoj napredek. Ne obupajte - cilj je blizu in skupaj nam bo uspelo. Se vidimo!

1, 2, 3, GREMO!

Naročnik oglasne vsebine je HOFER.

Ne spreglejte