Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2018,
6.20

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,19

1

Natisni članek

Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat LeBron James Los Angeles Lakers

Petek, 19. 10. 2018, 6.20

5 let, 6 mesecev

Liga NBA, 18. oktober

Tesna zmaga za nerazpoloženega Dragića, poraz za Jamesa in minuta molka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,19

1

LeBron James | LeBron James je v svojem prvem uradnem nastopu v dresu Jezernikov zbral 26 točk in 12 skokov. Lakersi so proti ekipi Portlanda izgubili s 119:128. | Foto Getty Images

LeBron James je v svojem prvem uradnem nastopu v dresu Jezernikov zbral 26 točk in 12 skokov. Lakersi so proti ekipi Portlanda izgubili s 119:128.

Foto: Getty Images

Tretji delovni večer v ligi NBA je prinesel tri tekme, ena je imela tudi slovenski pridih. Goran Dragić in Miami sta po včerajšnjem porazu proti Orlandu dosegla prvo zmago v tej sezoni. Vročica je s 113:112 v gosteh v dramatični končnici premagala Čarovnike iz Washingtona. Igralci Philadelphie 76 so bili s 127:108 boljši od Bikov iz Chicaga. Največ pozornosti je požel tretji obračun večera, srečanje med Los Angeles Lakers, kjer je bil z dvojnim dvojčkom najbolj razpoložen novinec v ekipi LeBron James, in Portlandom, ki je zmagal s 128:119.

Tretji večer v novi sezoni najmočnejše košarkarske lige NBA so bile na sporedu tri tekme. Miami Heat slovenskega košarkarja Gorana Dragića je po včerajšnjem porazu proti Orlandu danes v Washingtonu zmagal. Za las, s 113:112, so bili boljši od ekipe Washington Wizards. Za piko na i k zmagi v gosteh je poskrbel nekdanji igralec Bostona Kelly Olynyk, ki je pičli dve desetinki pred sireno, ki označuje konec tekme, v koš pospravil zgrešen poskus Dwyana Wada.

Statistika Gorana Dragića: 8 točk, met iz igre 3/18, met za tri 1/6, 8 asistenc, 6 skokov in 3 izgubljene žoge v 31 minutah.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je na parketu preživel 31 minut, a ni bil najbolj razpoložen. V dobre pol ure je prispeval po osem točk in asistenc ter šest skokov. Vročica je močneje pritisnila na plin šele v zadnji četrtini (28:23), medtem ko je v prvi (24:25) in tretji (27:30) zaostajala, v drugi pa so v obeh moštvih prispevali enako število točk (34:34). Na strani zmagovalcev je največ točk prispeval Josh Richardson (28), pri poražencih pa je bil s 26 točkami najbolj razigran John Wall.

Naslednja tekma Miami čaka v soboto, ko bodo na prvi domači tekmi nove sezone gostili Charlotte.

Oglejte si vrhunce tekme med Miamijem in Washingtonom:

Prvo tekmo v novi sezoni je dočakal tudi legendarni košarkar LeBron James, ki se je iz Clevelanda letos preselil v ekipo LA Lakers. Njegov debi se je kljub odličnemu vložku (26 točk, 12 skokov in šest asistenc) končal s porazom. Ekipa Portland Trail Blazers, ki je največjo razliko naredila v tretji četrtini (35:28), je zmagala z rezultatom 128:119.

Damian Lillard je za domače prispeval 28 točk, rezervist Nik Stauskas pa je bil drugi strelec Trail Blazers s 24 točkami. Portland je niz nepremaganosti na domačem parketu na uvodnih tekmah povišal na 18 za podaljšanje rekorda v ligi NBA. Prav tako je Portland vpisal še 16. zaporedno zmago proti Lakers.

Jezerniki so bili slabi v metu z razdalje, zadeli so sedem trojk v 30 poskusih. Vse štiri trojke je zgrešil tudi James.

molk | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Tekma se je sicer začela z minuto molka za v začetku tedna preminulega lastnika kluba, soustanovitelja Microsofta ter velikega filantropa Paula Allena, ki je umrl v 66. letu starosti za posledicami Hodgkinovega limfoma, ki so mu ga diagnosticirali leta 1982. V znak spomina so na njegov prazen sedež položili belo kapo s ščitnikom z napisom "rip city" ter pod njo eno samo rdečo vrtnico.

Moštvo Philadelphia 76ers je premagalo Chicago Bulls s 127:108. Ben Simmons je vpisal trojni dvojček (13 točk, 13 skokov, 11 podaj), Joel Embiid pa je tekmo končal s 30 točkami in 12 skoki.

Ne spreglejte