Šport
41 ogledov

Messi se vrača: Argentinec najboljši nogometaš Evrope

Lionel Messi Cristiano ronaldo Michel Platini Uefa EPA
Po žrebu skupinskega dela Lige prvakov je član Barcelone v konkurenci soigralca Luisa Suáreza in starega rivala Cristiana Ronalda (Real Madrid) prejel novo trofejo.

Lionel Messi je osvojil nagrado Evropske nogometne zveze (Uefa) za najboljšega nogometaša v Evropi, potem ko je na zaključnem glasovanju v Monte-Carlu po žrebu skupinskega dela Lige prvakov ugnal klubskega soigralca pri Barceloni Luisa Suáreza ter zvezdnika madridskega Reala Cristiana Ronalda.

28-letnik je blestel v drugi polovici sezone 2014/15 in Kataloncem pomagal do trojne krone in osvojitve naslovov v Ligi prvakov, španskem pokalu in španskem državnem prvenstvu. Messi je v evropskih tekmovanjih zabil enako število golov kot Ronaldo in še en klubski kolega Neymar - vsi trije so zadeli po desetkrat.

Messi se je po žrebu skupinskega dela Lige prvakov v Monte-Carlu zahvalil soigralcem ob prejemu nagrade, ki mu jo je izročil predsednik Uefe Michel Platini

"Za nas je bilo to neverjetno leto," se je spominjal pretekle sezone. "Ne vem, če obstaja kakšna skrivnost, toda naša slačilnica je zelo enotna in to je poskrbelo za nepozabno leto. Hvala mojim soigralcem, v tej nagradi so zastopani prav vsi. Tu ne bi bil brez njih in kluba.

Več na goal.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.