Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
20. 10. 2018,
8.27

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Petrol Olimpija Krka Zoran Martić Simon Petrov

Sobota, 20. 10. 2018, 8.27

5 let, 6 mesecev

Košarkarji Olimpije v Rimu zaman iskali papeža

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Blaž Mesiček | Blaž Mesiček je bil s 15 točkami drugi najboljši strelec Olimpije, ki je izgubila po podaljšku. | Foto ABA liga

Blaž Mesiček je bil s 15 točkami drugi najboljši strelec Olimpije, ki je izgubila po podaljšku.

Foto: ABA liga

Dvakrat v tem tednu so bili košarkarji Petrola Olimpije blizu zmage, a obakrat ostali praznih rok. Najprej so v ligi prvakov izgubili proti Promitheasu, zdaj še v ligi ABA proti Mega Bemaxu. Ključni so bili izgubljene žoge in tekmečev napadalni skok. Slovenski podprvaki želijo danes zagreniti življenje Partizanu.

Če izgubiš 25 žog, ne moreš računati, da se ti bodo vrata do zmage kar odprla. Če k temu dodaš še 25 napadalnih skokov nasprotne ekipe, se možnosti za uspeh še bistveno zmanjšajo. A so bili košarkarji Petrola Olimpije kljub temu v igri za zmago proti Mega Bemaxu, ki je nato tehtnico na svojo stran prevesil v podaljšku in tako še naprej ostaja neporaženo moštvo.

Krka Partizan
Sportal Budućnost pometla z FMP, Pipanovi ostajajo brez zmage, zmaga Krke, poraz Olimpije

Olimpija je po štirih krogih polovično uspešna. "Bili smo v Rimu, a nismo videli papeža, bi lahko na kratko povzeli tekmo. Ni enostavno izgubiti po takšni predstavi. Košarkarji Mega Bemaxa so zbrali kar 25 skokov v napadu, mi pa smo izgubili 25 žog, to pa je na koncu odločilo tekmo. V drugi polčas so naši nasprotniki krenili zelo agresivno, mi pa v odgovoru na to agresivno igro nismo našli moči in energije, da bi zdržali do samega konca tekme. Čestitke Mega Bemaxu za zmago," je po porazu razmišljal trener Olimpije Zoran Martić, ki bo moral svoje košarkarje pripraviti na nedeljski obračun državnega prvenstva proti Hopsom.

Nikolić se zaveda, da je Krka zelo neugodna

Danes bo v ligi ABA na delu še drugi slovenski predstavnik. V Novo mesto prihaja Partizan, ki ima v svojih vrstah slovenskega košarkarja Alekseja Nikolića. "Želimo zmago in naredili bomo vse, da do nje pridemo. Krka je lahko na svojem terenu zelo neugodna, zlasti če padeš v njen ritem. Zato moramo že od začetka vsiliti naš ritem igre, ki nam ugaja. Nismo v popolni zasedbi, a to ne zmanjšuje naših ambicij, da se v Beograd ne bi vrnili z obema točkama," pred tekmo, ki se bo začela ob 17. uri, pravi Nikolić.

Simon Petrov upa, da bodo na domačih tleh preskočili Partizan. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Simon Petrov upa, da bodo na domačih tleh preskočili Partizan. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Petrol Olimpija Hopsi Polzela
Sportal Hopsi namučili Olimpijo, Martić: Zmaga je, ostalo je za pozabo

Da bo Dolenjcem nasproti stal zelo kakovosten nasprotnik, se zaveda glavni trener Simon Petrov: "Čaka nas še ena težka tekma. Partizan je z odličnimi rezultati na začetku sezone dokazal, da je letos zelo kakovosten. Vseeno pa igramo na domačem parketu in verjamemo, da lahko ob bučni podpori naše publike presenetimo."

Petrol Olimpija
Sportal Košarkarji Olimpije za las prekratki v Grčiji
Ne spreglejte