Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
21. 6. 2017,
19.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Urh Kastelic PPD Zagreb Matevž Skok

Sreda, 21. 6. 2017, 19.56

6 let, 7 mesecev

Mladenič odhaja v hrvaško prestolnico

Zagreb potrdil: Urh Kastelic njegov za tri leta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
urh kastelic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Iz zagrebškega rokometnega kluba so potrdili, da bo slovenski reprezentant, 21-letni vratar Urh Kastelic, njihov član tri sezone.

Urh Kastelic, rojen leta 1996, je članski in mladinski reprezentant. S svojo generacijo je v mlajših kategorijah skoraj redno osvajal kolajne. Veselin Vujović mu je januarja ponudil priložnost tudi na svetovnem prvenstvu, kjer ga je pred izločilnimi boji zamenjal Urban Lesjak.

Fant iz Drnovega je leta 2012 Krško zamenjal za Celje, kjer je sprva brnil za mlajše selekcije. Sledile so posoje v Slovanu, Mariboru in Picku z vmesnim časom, preživetim v celjskih vratih. Pred tremi leti je s pivovarji podpisal petletno pogodbo. Dogovorjen je bil za vrnitev v Zlatorog, a si je premislil. Kot je poročala Ekipa, si ga je močno želel Zagreb. Tudi sam je potrdil, da je blizu podpisu pogodbe. Zadeva je nato za nekaj tednov potihnila, danes pa je hrvaški prvak na svoji spletni strani oznanil, da se je s Kastelicem dogovoril za triletno sodelovanje.

Ampak ... V Celju pravijo, da se iz zagrebškega kluba ni oglasil še nihče, odškodnina znaša 40 tisoč evrov, pogodba s Celjani pa do sredinega večera tudi še ni pretrgana ... Dogajanje bi torej lahko imelo še epilog. V Zagrebu bo Kastelic soigralec svojega reprezentančnega kolega Matevža Skoka. Trener je nekdanji slovenski selektor in trener Celja Kasim Kamenica.

"Vidim se v tej zgodbi"

"Zagreb vidim kot stopničko višje v svoji karieri. Trenutno veliko gradi na mladih. Glavni namen ni prodaja, gre za napredek. Trener Kasim Kamenica si me je želel v ekipi, vidim se v tej zgodbi. Odlično dela z vratarji, kar dokazujeta Ivan Stevanović in Matevž Skok, Filip Ivić je odšel v Kielce. To je zame super. Še bolj pomembno pa je, da bom lahko skoraj doma. Odšel sem že s 15 leti, zdaj bom več časa preživel doma," je Kastelic odločitev utemeljil za Sportal.

Ne spreglejte