Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2017,
20.13

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nedelja, 23. 4. 2017, 20.13

6 let, 12 mesecev

F4 lige prvakinj

Po štirih letih spet slavje odbojkaric Vakifbanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vakifbank Istanbul | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice turške ekipe Vakifbank Istanbul so v finalu zaključnega turnirja lige prvakinj v Trevisu premagale domači Imoco Conegliano s 3:0 (19, 13, 23). Za Vakifbank je to tretja lovorika v ligi prvakinj, prva po štirih letih, v tekmi za tretje mesto pa je prav tako turški Eczacibasi s 3:1 (19, -19, 23, 22) ugnal Dinamo iz Moskve.

Varovanke italijanskega trenerja Giovannija Guidettija, ki so v lanski sezoni gostovale tudi v dvorani Tivoli, so po le 84 minutah igre ugnale aktualne italijanske državne prvakinje, ki so prvič v zgodovini zaigrale na zaključnem turnirju lige prvakinj. Domačinke turnirja so bile gostjam iz Istanbula enakovredne le v tretjem nizu, v prvih dveh pa so bile turške odbojkarice veliko boljše nasprotnice.

Najbolj učinkovita igralka finalnega dvoboja je bila Kitajka v vrstah Vakifbanka, Ting Zhu z 22 točkami, Nizozemka Lonneke Slöetjes jih je dosegla 14, v domači ekipi pa sta bili najbolj razpoloženi Serena Ortolani z 12 točkami.

Eczacibasiju tekma za tretje mesto

Tretje mesto je pripadlo odbojkaricam turške ekipe Eczacibasi Vitra iz Istanbula, ki so na zaključnem turnirju premagale ruski Dinamo Moskvo s 3:1 (19, -19, 23, 22).

Evropske prvakinje iz leta 2015 so v tekmi za tretje mesto brez večjih težav opravile z Rusinjami, ki so do zdaj v ligi prvakinj slavile že enajstkrat, vendar zadnjič leta 1977. V turški ekipi je bila z 19 točkami najbolj razpoložena Neslihan Demi Güler, dve manj sta k zmagi prispevali Rachael Adams in Hande Baladin, z 20 točkami pa je bila najbolj uspešna v ruski ekipi Natalija Gončareva.

V polfinalu je v istanbulskem obračunu Eczacibasi izgubil z Vakifbankom, Moskovčanke pa so klonile proti aktualnim italijanskim državnim prvakinjam.

Prihodnji teden bo v Italiji na sporedu še moški zaključni turnir lige prvakov. V Rimu se bosta 29. aprila v italijanskem dvoboju pomerila Perugia in Civitanova, za katero igra slovenski reprezentant Klemen Čebulj, v drugem polfinalnem paru pa nemški Berlin Recycling Volleys in ruski Zenit Kazan, ki je aktualni evropski klubski prvak.

* Izidi zakjučnega turnirja:

- nedelja, 23. april:
- finale:
Vakifbank Istanbul : Imoco Conegliano     3:0 (19, 13, 23)
- za tretje mesto:
Eczacibasi Istanbul : Dinamo Moskva       3:1 ((19, -19, 23, 22)

- sobota, 22. april:
Vakifbank Istanbul : Eczacibasi Istanbul  3:0 (20, 24, 22)
Imoco Conegliano : Dinamo Moskva          3:1 (18, 15, -15, 25)
Ne spreglejte