Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.11.2017 15:30:58

Drevova bo nastopila na veleslalomu v Killingtonu, na startu tudi Bucikova in Robnikova

Znane so slovenske predstavnice na drugem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Killingtonu v ameriški zvezni državi Vermont. Na sobotni preizkušnji, ki se bo začela ob 16. uri po srednjeevropskem času, bodo od Slovenk nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik.

Ne nedeljskem slalomu pa bodo poleg Bucikove in Hrovatove barve Slovenije branile še Maruša Ferk.

Zmagovalka veleslaloma v Söldnu je bila Nemka Viktoria Rebensburg. Od petih Slovenk na startu se je izkazala Robnikova z devetim mestom, Hrovatova je bila 28. Najboljša slovenska veleslalomistka po tekmovalni upokojitvi Tine Maze, Ana Drev, je odstopila na prvi progi.

Drevova, ki je poleti prestala manjši operativni poseg na kolenu in je pred uvodno tekmo sezone naredila le pet voženj v celoti, je bila kljub odstopu zadovoljna, saj je z nastopom dobila zagon za lažji start v Killingtonu.


Prvo slalomsko tekmo sezone svetovnega pokala za ženske je dobila Slovakinja Petra Vlhova. Od štirih Slovenk na startu sta točke osvojili dve, Bucikova z devetim mestom in Ferkova s 17.

Ob koncu tedna se bo v kanadskem Lake Louisu sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju odprla tudi za tekmovalce v hitrih disciplinah. Na sobotnem smuku bo slovenske barva branila peterica Boštjan Kline, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Martin Čater in Tilen Debelak, na nedeljskem superveleslalomu pa se bodo preizkusili Kline, Kosi, Čater in Debelak, ki je bil v internih kvalifikacijah hitrejši od Hrobata.

Kanadski organizatorji tekem svetovnega pokala so zaradi novega snega in visokih temperatur odpovedali sredin prvi trening smuka. Treninga smuka sta na sporedu še danes in v petek, nato pride na vrsto tekma, ki se bo začela ob 20.15 po srednjeevropskem času, v nedeljo pa sledi še superveleslalom, katerega start se bo začel 15 minut prej.

Zaradi slabega vremena je odpadel moški veleslalom v Söldnu, na slalomu v Leviju je slavil Nemec Felix Neureuther. Slovenska trojka Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Žan Grošelj je nastope končala že v prvi vožnji.

Članki iz rubrike