Šport
116 ogledov

Baloh devetič po zmago na RAAM

Marko Baloh Irma Baloh
Slovenski ultra maratonski kolesar Marko Baloh se bo devetič udeležil dirke prek Amerike RAAM, ki se bo začela 13. junija.

Start letošnje dirke RAAM bo v Oceansideu v Kaliforniji, cilj pa osem do 12 dni pozneje, v Annapolisu v Marylandu. Proga je letos dolga 4990 km, poteka prek 14 ameriških zveznih držav, višinske razlike je prek 55.000 metrov, najvišji prelaz na dirki pa je Wolf Creek v Koloradu z nadmorsko višino prek 3300 m.

"Odgovor na vprašanje, zakaj še devetič na RAAM, je precej preprost. Ker čutim, da še nisem odpeljal svoje optimalne dirke. Seveda razmišljam o zmagi, a edini način, kako priti do nje, je odpeljati optimalno dirko in dati od sebe še nekaj več, torej tistih nekaj odstotkov, ki so mi do sedaj manjkali. Pripravljen sem vsaj tako dobro kot v najboljših letih do sedaj, imam več izkušenj in za sabo imam odlično ekipo, ki verjame vame in bo naredila vse v svoji moči, da dosežemo naš cilj. Osnovni cilj je dirko odpeljati pod časom devetih dni, to pa bo gotovo prineslo tudi vrhunsko uvrstitev," je ocenil Marko Baloh.

V prejšnjih nastopih na RAAMU je bil Baloh že drugi (2006, enduro kategorija) in trikrat tretji (2009, 2011 in 2016) v posamični konkurenci, leta 2008 pa je v konkurenci dvojic zmagal s prijateljem Tomažem Perčičem

Da je pripravljen odlično, je Baloh dokazal z uvrstitvama na stopničke na obeh letošnjih pripravljalnih dirkah. Suvereno je zmagal na 12-urni dirki na Floridi v februarju, v začetku maja pa je dosegel zmago v kategoriji in generalno tretje mesto na dirki okoli Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.