Šport > Nogomet
134 ogledov

Lukaku tudi uradno rdeči vrag

Jose Mourinho, Romelu Lukaku
Belgijski reprezentančni napadalec Romelu Lukaku bo znova združil moči z Josejem Mourinhom, ki se mu je sicer že odrekel, ko sta bila oba člana londonskega Chelseaja.

je danes podpisal petletno pogodbo z belgijskim napadalcem Romelujem Lukakujem, čigar prestop je potrdil pred dnevi. Prestop je bil vreden 75 milijonov funtov z možnostjo zaslužka za Everton v višini še 15 milijonov funtov.

Lukaku je v zadnji sezoni v premier ligi zabil 25 golov in je bil drugi strelec lige. Belgijec je za Everton od leta 2014 v vseh tekmovanjih dosegel 87 golov. "Ko sta Manchester United in Jose Mourinho potrkala na vrata, se je pojavila priložnost življenja, ki je nisem mogel zavrniti. Komaj čakaj, da bom tekel po Old Traffordu pred 75.000 gledalci, toda že v predsezoni se začne trdo delo in komaj čakam prvi trening," je povedal Lukaku.

Liverpoolski Everton pa je ob tem predstavil novo okrepitev. Wayne Rooney se je preselil iz obratne smeri, iz Manchester Uniteda v Everton. Rooney je ob tem dejal, da prestop ne pomeni upokojitve, 31-letni napadalec si želi novemu klubu, v katerem je sicer začel kariero, osvojiti kakšno lovoriko.

"Želim si igrati, zmagovati in biti uspešen. Dobro se počutim. Nisem v najboljši formi v tem trenutku, toda do tega bomo prišli v naslednjih tednih. Navdušen sem. Menim, da se je prestop zgodil v pravem trenutku in sem nanj pripravljen," je povedal najboljši strelec angleške reprezentance vseh časov, ki so želi v Evertonu spet priigrati mesto v angleški izbrani vrsti.

Nekdanji reprezentant v Veroni

Novi član italijanske nogometne serie A Verona pa se je okrepil z nekdanjim italijanskim reprezentantom Antoniom Cassanom, je sporočil klub. Petintridesetletni napadalec od leta 2014, ko ga je odpustila Sampdoria, ni igral nogometa kot profesionalec. Verona je zadnjo sezono v serie B končala na drugem mestu in si priborila mesto v serie A.

Cassano je nekdanji italijanski reprezentant, ki je igral za Real Madrid, Ac Milan in Inter, za italijansko izbrano vrsto je na 39 tekmah dal 10 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.