Poletni oskarjevec prihaja iz Crvenke

Nogomet: Miljan Škrbić je z 9 goli prvi strelec 1. SNL. Pri 192 cm ga odlikuje odlično tehnično znanje.

Objavljeno
19. september 2017 23.22
Nogomet Krško in Olimpija v Krškem, 10. september 2017 [Nogomet,Krško,Olimpija]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Nogometnega oskarja za najvidnejšega igralca poletja v 1. SNL si zagotovo zasluži prvi strelec Miljan Škrbić. Napadalec Krškega je v devetih tekmah zabil prav toliko golov in samo na dveh ni premagal tekmečevega vratarja – velenjskega Marka Pridigarja in celjskega Metoda Jurharja.

Goli komaj 21-letnega Srba imajo dodano vrednost v izkupičku Krškega, ki le za točko zaostaja za tretjeuvrščeno Gorico (12:13). Toda strelski občutek napadalca iz vojvodinske Crvenke ni edina odlika, zaradi katere je v uvodnem delu sezone marsikateremu strokovnjaku dal misliti. Druga je za tako visoke nogometaše tehnično dovršena igra. »Zasluge za to pripisujem tudi prejšnjemu klubu OFK Beograd. Sedem let sem preživel pri njem in šel skozi vse mlajše kategorije. Imel sem odlične trenerje in vem, da se zelo dobro znajdem z žogo v nogah in tudi v kombinatoriki. Veliko trenerjev mi je že povedalo, da imam za svojo višino odlično tehnično znanje. Tako, da se ne hvalim kar tako,« je povedal 192 cm visoki napadalec.

Čeprav je že leto dni v Krškem, je Miljan šele poleti igralsko izbruhnil. »V zaključku minule sezone sem se poškodoval. Operiral sem trebušno prepono in opravil celotne priprave, kar se odraža na igrišču. Toda poudaril bi še, da sem tudi dodobra spoznal slovensko ligo in okolje.«

Selitev iz milijonskega Beograda v majhno Krško in v nogometni »tretji svet« bi lahko bil tudi zanj korak nazaj v karieri. Toda slovenska liga je nanj naredila lep vtis. »Presenetilo me ni, o njej sem vedel dovolj. Da sta Maribor in Olimpija velika tekmeca, videl sem še odlične Domžale. Proti Marseillu so se res izkazale. Da o uvrstitvi Maribora v ligo prvakov ne govorim. To so podvigi, ki veliko pomagajo tudi meni. V Crvenki velika večina ve, v kakšni ligi igram. Seveda obstajajo tudi ljudje, ki jim ni nič jasno. Tudi meni ni bilo, ko sem prihajal v Krško, majhno, prijetno in mirno mesto. Celo ustreza mi, da je življenjski ritem upočasnjen in tako ne moti mojega osnovnega poslanstva – da sem nogometni profesionalec, ki želi narediti še korak, dva ali tri naprej. Treniram in upam, da bom napredoval in nekoč igral v močnejšem prvenstvu, za moštvo, ki bo igralo za gol več in atraktivno,« je razširil športno obzorje Škrbić in poudaril, da bi bila nogometna pot brez pomoči in razumevanja očeta Milutina, matere Angeline in starejšega brata Ognjena (ta je izbral študij namesto športa) precej težja.

Odlične igre in goli Miljana vendarle približujejo najverjetnejšemu scenariju: zimskemu odhodu. Težko bi ga bilo preprečiti, kar potrjuje tudi simpatični velikan. »Še tri mesece imam veljavno pogodbo s Krškim, potem pa bomo videli, kaj bo prinesla zima. Ničesar ne skrivam, če se mi bo ponudila priložnost za odhod v močnejšo ligo, bom odšel, če ne, bom dal vse od sebe, da bom najboljši strelec prvenstva in da se bo Krško uvrstilo v zgornji del lestvice,« je razkril nekaj podrobnosti in priznal, da bi ob zanimanju Olimpije ali Maribora resno razmislil o odhodu v tujino.

»Že poleti je bilo nekaj govoric o tem, da bi lahko prestopil v Ljubljano ali Maribor, pa potem ni bilo nič. Kdo ve, morda se bo pozimi zasukalo drugače,« je zaokrožil pogovor bržkone kmalu tudi prvi strelec Krškega v 1. SNL. Trenutno je s 13 goli izenačen s Filipom Dangubićem, ki je poleti odšel v Celje.