Šport > Košarka
4835 ogledov

Slovenski kapetan po 11 letih zamenjal državo

Slovenija - Turčija Anže Petkovšek
Gašper Vidmar bo kariero nadaljeval precej bližje domu.

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Gašper Vidmar bo kariero nadaljeval v Benetkah. Kot poroča košarkarski portal Sportando, je 31-letni center, za zdaj še član turškega Banvita, tik pred sklenitvijo pogodbe z ekipo Reyer Venezia, italijanskim prvakom iz sezone 2016/17.

Po poročanju Sportanda se kluba, Banvit in Venezia, dogovarjata o podrobnostih prestopa, ki naj bi ga izpeljali do konca tedna. Turški klub sicer še lani ni želel niti slišati za prodajo Slovenca in je tako zavrnil ponudbo madridskega Reala.

Gašper Vidmar Barbarsko Šport Vidmar "posteriziral" hrvaškega NBA zvezdnika

Vidmar je v Turčiji prebil kar 11 let. Leta 2007 je iz Geoplin Slovana prestopil k Fenerbahčeju, član omenjenega kluba iz Istanbula pa je bil vse do leta 2014, vmes je kot posojen košarkar branil barve Union Olimpije in Bešiktaša. Nato je lsezono prebil v dresu Darušafake, sledila pa sto še tri leta pri Banvitu. Vidmar se lahko pohvali s štirimi naslovi turškega prvaka (2008, 2010, 2011, 2014) in dvema pokalnima lovorikama (2011, 2017). 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.