Legendarni Ivković v pokoj

Dober mesec pred 74. rojstnim dnem se je srbski strokovnjak poslovil od košarkarskih parketov in trenerskih stolčkov.

Objavljeno
21. september 2017 20.56
J. P.
J. P.

Pirej - Dober mesec pred 74. rojstnim dnem se je od košarkarskih parketov in trenerskih stolčkov poslovil legendarni Srb Dušan Ivković. In poslovil se je v slogu - njegovo moštvo zvezd je bilo namreč v dobrodelnem ekshibicijskem dvoboju, na katerem je slovenske barve zastopal Jure Zdovc, s 111:103 boljše od Olympiakosa.

Poslovilni obračun, ki si ga je kot posebni povabljenec ogledal tudi srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, se je sicer zaključil 28 sekund pred koncem, s čimer so prireditelji obeležili njegovih 28 lovorik, ki jih je kot trener Partizana, Arisa, Šibenke, Vojvodine, Olympiakosa, Dinama Moskve, CSKA, PAOK, Panioniosa, AEK, Anadoluja in selektor Jugoslavije in Srbije osvojil v dolgi in bogati karieri.

Ekshibicija se je začela s predstavitvijo izjemnih igralcev, ki jih je treniral Ivković, denimo Žarka Paspalja, Dina Rađe, Dražena Dalipagića, Predraga Danilovića, Zorana Čuture, Dragana Tarlaća, Nenada Krstića, Dejana Tomaševića in zdajšnjega srbskega selektorja Saše Đorđevića, nastopili so tudi trije srebrni reprezentanti Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović in Vasilije Micić.

Ves zaslužek prireditve so poklonili organizacijama, ki se ukvarjata s pomočjo grškim in srbskim otrokom iz socialno ogroženih družin.