Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 20.02.2018 22:40:35

V Münchnu odjeknila PETARDA, na Otoku brez zmagovalca (video)

Reuters
Nogometaši v ligi prvakov so odigrali naslednji dve prvi tekmi osmine finala.

Bayern je doma premagal Bešiktaš s 5:0, Chelsea je igral z Barcelono 1:1.

Na tekmi na Stamford Bridgeu so v prvem polčasu terensko pobudo imeli igralci Barcelone, ki pa si prave priložnosti niso priigrali, na drugi strani pa so bili konkretnejši Londončani, ki so prek Williana dvakrat zatresli vratnico. Najprej je Brazilec v 33. minuti streljal z 20 metrov in zadel desno vratnico, v 41. pa še levo.

Willian pa je v 63. minuti vendarle zadel, ko je z 18 metrov sprožil zelo natančen nizek strel in povedel Chelsea v vodstvo. V 75. minuti pa so Katalonci izenačili, po napaki domače ekipe je do žoge prišel Andres Iniesta, zavrnil žogo do Lionela Messija, ki je z dobrih desetih metrov matiral Thibauta Courtoisa in tako dosegel svoj prvi zadetek proti Chelseaju na deveti medsebojni tekmi.

bayern re lewandowski robben
Reuters

Na drugi tekmi večera je Bešiktaš že v 16. minuti ostal brez izključenega Domagoja Vide, Bavarci, ki so tudi sicer prevladovali, pa so povedli v 43. minuti, ko je po podaji Davida Alabe zadel Thomas Müller.

Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala prevlada Bavarcev, ki so sprožili precej več strelov kot gosti, in svojo premoč tudi oplemenitili. V 53. minuti je po podaji Roberta Lewandowskega za 2:0 zadel Kingsley Coman, Müller pa je za 3:0 zadel v 66. minuti.

V 79. minuti je Lewandowski praktično potrdil Bayernovo mesto med elitno evropsko osmerico, ko je iz bližine zadel za 4:0. Poljski reprezentant je zadel še enkrat v 88. minuti in postavil le še piko na i visoki zmagi Bayerna.

Že prejšnji teden je Manchester City na prvi tekmi v Baslu zmagal s 4:0, Juventus in Tottenham sta se razšla z 2:2, branilec naslova Real Madrid je s 3:1 ugnal Paris St. Germain, Liverpool pa si je praktično že zagotovil četrtfinale z zmago s 5:0 v Portu.

V sredo bodo prvi tekmi osmine finala igrali še Šahtar Donjeck in Roma ter Sevilla in Manchester United.

Izidi prvih tekem osmine finala
Basel - Manchester City 0:4 (0:3) Juventus - Tottenham 2:2 (2:1) Real Madrid - PSG 3:1 (1:1) Porto - Liverpool 0:5 (0:2) Bayern München - Besiktas 5:0 (1:0) Chelsea - Barcelona 1:1 (0:0) - sreda, 21. februar: 20.45 Šahtar Donjeck - Roma 20.45 Sevilla - Manchester United
Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike