Atletico zmagovalec španskega superpokala

Nogometaši Atletica so na povratni tekmi španskega superpokala premagali Real z 1:0 in osvojili prvo lovoriko v sezoni.

Objavljeno
23. avgust 2014 02.28
FBL-ESP-SUPERCOPA-ATLETICO-REALMADRID
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Nogometaši španskega prvaka Atletica so osvojili prvo lovoriko v sezoni, potem ko so na povratni tekmi španskega superpokala premagali Real z 1:0.

Atletico si je na prvi tekmi na štadionu Santiago Bernabeu priboril neodločen izid (1:1), na povratni tekmi pa je bil mož odločitve hrvaški reprezentančni napadalec Mario Mandžukić.

Gostujoči trener Carlo Ancelotti je tekmo začel brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki zaradi poškodbe kolena še ni povsem pripravljen na igro, medtem ko Angela Di Marie, ki je pred dnevi zahteval odhod iz kluba, ni bilo niti v kadru.

Pri domačih je vso tekmo branil Miguel Moya, slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak pa je bil na klopi za rezerviste.

Mandžukić zadel že v drugi minuti

Atletico je tekmo začel silovito in povedel že v drugi minuti. Vratar Miguel Moya je z močno podajo žogo poslal na polovico Reala, kjer je Antoine Greizmann dobil zračni dvoboj in podal Mandžukiću, ta pa je natančno meril v desni spodnji kot.

Real je na svojo prvo resno priložnost čakal do 24. minute, ko je z desne strani sprožil James Rodriguez, domači čuvaj mreže Moya pa je njegov strel ubranil. Le minuto kasneje je Atleticov trener Diego Simeone od sodnikov zahteval, da njegovega igralca Juanfrana spustijo na igrišče, potem ko je ta moral z igrišča po prekršku Fabia Coentraa, argentinski trener pa je pri tem tako pretiraval, da je prejel rdeči karton.

Domačini so tudi brez svojega trenerja igrali dobro in v 45. minuti skoraj podvojili vodstvo. Raul Garcia je bil dobro postavljen ob udarcu iz kota, vendar pa je s šestih metrov žogo poslal prek vrat.

Ronaldo ni prinesel spremembe

Gostje so ob polčasu naredili menjavo in namesto Tonija Kroosa na zelenico poslali Cristiana Ronalda. Portugalec v začetnih minutah ni imel želenega učinka, saj je imel Atletico lepše priložnosti. Obramba Reala je bila že v 49. minuti znova na preizkušnji, ko je Koke podal iz prostega strela, Raul Garcia pa je žogo preusmeril v prečko.

V nadaljevanju tekme sta imeli moštvi po nekaj polpriložnosti, vendar je ostalo pri vodstvu Atletica z 1:0. Real je tekmo končal z desetimi igralci, saj je Luka Modrić v 91. minuti prejel drugi rumeni karton, po zadnjem sodniškem žvižgu pa se je začelo slavje domačega moštva.

Atletico je s tem šele drugič v zgodovini osvojil domači superpokal, v katerem ima največ naslovov Barcelona (11).

 

Španski superpokal

Atletico - Real Madrid 1:0 (1:0) /2:1/

(Mandžukić 2.)

 

Atletico: Moya, Siqueira, Godin, Miranda, Juanfran, Tiago, Gabi, Koke, Griezmann (73./Jimenez), Raul Garcia (90./Niguez), Mandžukić (85./Rodriguez).

Real: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao (70./Marcelo), Modrić, Alonso, Kroos (45./Ronaldo), Rodriguez (65./Isco), Bale, Benzema.