900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 10.10.2015 21:06:32

Kamničani Pomurcem niso oddali niza

V slovenskem obračunu prvega turnirja srednjeevropske lige v Innsbrucku so odbojkarji Calcit Volleyballa s 3:0 (21, 23, 21) premagali Panvito Pomgrad.

Odbojkarji Calcita Volleyballa so hitro preboleli petkov poraz z Innsbruckom, ko niso izkoristili zaključne žoge za minimalno zmago, so nanj odgovorili z zmago proti Sobočanom in to brez izgubljenega niza. V kamniški ekipi sta bila spet razpoložena Tonček Štern in Domen Kotnik, pri ekipi Panvite Pomgrada si pohvalo za igro v napadu zasluži Aljoša Bogožalec, kar jim je ob manjšem številu lastnih napak tudi prineslo zmago.

V prvem nizu so varovanci Dejana Fujsa ob drugem tehničnem odmoru še vodili za točko, a so s štirimi zaporednimi točkami Kamničani po vodstvu z 10:9 spet prišli do prednosti (19:16). V končnici niza sta Štern in Kotnik držala razliko, niz pa se je končal z eno od številnih napak soboške ekipe.

V drugem nizu so bili ves čas v prednosti slovenski podprvaki, ki so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Ko so po točki Andreja Štembergarja Zupana in napaki Sobočanov povedli že z 21:16, je vse dišalo po zanesljivi zmagi Kamničanov tudi v drugem nizu. Potem pa so se na servis Tineta Kvasa, v lanski sezoni igralca Calcita, prebudili tudi soboški odbojkarji. Bogožalec je na 22. točki izid izenačil, vendar so bili Kamničani dovolj zbrani, da so s točko Kotnika slavili tudi v drugem nizu.

Tudi v tretjem nizu je bila pobuda na strani Calcit Volleyballa, vendar si v njem varovanci Marka Brumna niso več dovolili padca v igri. Na drugi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, z dvema asoma Kotnika so jo povečali na pet točk (18:13), kar jim je zadostovalo za prvo letošnjo zmago v srednjeevropski ligi.



Soboški odbojkarji, ki so danes naredili kar 33 lastnih napak, bodo v nedeljo ob 19. uri v Innsbrucku igrali še z domačo ekipo, ki je v petek s 3:2 premagala Kamničane.

Calcit Volleyball - Panvita Pomgrad 3:0 (21, 23, 21)
Uni-Sportinstitut, gledalcev 100, sodnika: Schimpl in Juraček (oba Slovaška).
Calcit Volleyball: Renko, Hribar, Novljan, T. Štern 18, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 8, Brulec 1, Lakner, Kotnik 13, Videčnik 2, Konjedic.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 3, Pelemiš 5, Kvas 1, Detela 5, Rojnik 8, Fridrih 1, Flisar 8, Bogožalec 18, Menih, Fridrih, Grabar, Drvarič 1.
Značke: odbojka, calcit, pomgrad

Članki iz rubrike