profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
22 02.11.2016 21:29:47

FC Koper: Stečaj ali navadna prisilna poravnava?

Grega Wernig
Višje sodišče v Ljubljani je dokončno razveljavilo sklep o poenostavljeni prisilni poravnavi FC Koper, kar izhaja iz sklepa, objavljenega na spletni strani Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence (AJPES).

Kot poročajo Primorske novice, je sodišče sledilo pritožbi upnika MM Šport, d. o. o., ki je v lasti prvega moža Olimpije Milana Mandarića (zastopa ga odvetnik Franci Matoz), da društvo ne sodi med mikropodjetja, za katere velja možnost poenostavljene prisilne poravnave.

Razlika med navadno in poenostavljeno prisilno poravnavo je v tem, da je treba terjatve v navadni prisilni poravnavi dokazovati, v poenostavljeni to ni potrebno.


Višje sodišče je že v prvi razsodbi dalo navodila koprskemu sodišču, da je kljub zakonskim določbam treba preveriti upravičenost terjatev. Klub je nato v drugem poskusu poravnave priložil pogodbo z agencijo Swiss Sport Agency iz Marshallovih otokov in račun za storitve posredovanja igralcev, na katerem se je znašel tudi igralec, ki v tistem obdobju ni nosil koprskega dresa.

V obrazložitvi sklepa je višje sodišče zapisalo, da se postopek poenostavljene prisilne poravnave lahko izjemoma uporabi tudi zoper klub, venadr FC Koper ne izpolnjuje najmanj dveh od treh zakonskih zahtev.

Ker je prisilna poravnava razveljavljena, bi se utegnilo zgoditi, da bo Milan Mandarić takoj blokiral račun koprskega prvoligaša.

Članki iz rubrike