Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.10.2016 21:59:24

Olimpija po dveh zaporednih zmagah izgubila

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 11. kroga lige Ebel izgubili s celovško ekipo KAC s 3:6 (0:1, 3:4, 0:1).

Ljubljanski hokejisti so dobili zadnji dve tekmi; v petek doma z Gradcem in v nedeljo v gosteh v Znojmu, danes pa so lovili tretjo zaporedno, dosežek, ki v zadnjih časih klubu iz Tivolija ni uspel prav velikokrat. A Celovčani, pri katerih je manjkal kaznovani slovenski reprezentant Mitja Robar (pet tekem prepovedi zaradi grobega naleta na tekmeca na nedavnem koroškem derbiju proti Beljačanom), so bili premočan nasprotnik.

Zmaji so enega od dveh obračunov s Celovčani ta teden začeli s hitro prednostjo igralca več, ki pa je ostala neizkoriščena. A tudi vratar zeleno-belih Jeff Frazee je prvič resneje posredoval šele v 14. minuti ob celovškem "power-playu". Takrat gostje gola niso dosegli, zato pa takoj po izteku kazni; ti so naredili hudo napako in izza gola podali tekmecem, ti pa so darilo izkoristili za vodstvo.

Zmaji so nato bolje izvedli svoj drugi "power-play", celo dosegli zadetek, ki pa ga je sodnik zaradi že pred tem premaknjenih vrat razveljavil.

Drugi del je bil pravi festival golov, a na žalost Ljubljančanov je več ploščkov končalo v mreži domačih. Začeli so zmaji z zadetkom Sache Guimonda za izenačenje, a je le pol minute pozneje zadel tudi Jamie Lundmark. Minuto za celovškim golom je Anže Ropret zadel po lepo izpeljani akciji Olimpije, vendar tudi ta zadetek ni ostal brez odgovora. Za 2:3 je zadel Mark Hurtubise iz bližine, isti igralec pa je pozneje z nenavadnim zadetkom skorajda izza gola poskrbel za +2. Kanček upanja na še en preobrat je prižgal Ropret z drugim zadetkom na tekmi, toda Ljubljančani so pičlih 15 sekund pred koncem tretjine spet dovolili tekmecem, da so jim ušli za dva gola.

Zadnjo tretjino so domači začeli z željo po zadetku za približanje, toda bili so premalo učinkoviti. Kljub terenski premoči, gostje so se zadovoljili z branjenjem prednosti, si lepših priložnosti niso priigrali, tako da vratar Tomas Duba ni imel veliko dela. Ni jim stekla niti igra z igralcem več, ob koncu še ene prednosti pa so jim gostje pobegnili v protinapad in postavili piko na i.

V petek bo na sporedu še en obračun zelenih in rdečih zmajev, le da bodo gostitelji Celovčani.

Olimpija - KAC Celovec 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki Kincses (Madžarska), Piragić (Hrvaška, glavna), Angerer (Avstrija), Nemeth (madžarska).
* Strelci: 0:1 Brucker (Harand, Kurath, 15.), 1:1 Guimond (25.), 1:2 Lundmark (Koch, 26.), 2:2 Ropret (Pešut, Pem, 27.), 2:3 Hurtubise (Ganahl, Duller, 30.), 2:4 Hurtubise (Ganahl, 33.), 3:4 Ropret (Selan, 37.), 3:5 Bischofberger (Koch, Lundmark, 40.), 3:6 Lundmark (Strong, 56.).
* Kazenske minute: Olimpija 8, KAC Celovec 10.

Značke: olimpija, kac

Članki iz rubrike