Šport
57 ogledov

Nole in Federer zanesljiva

Novak Đoković EPA
Čeprav današnji tretji dan odprtega teniškega prvenstva Velike Britanije nagaja z dežjem, so nekaj dvobojev le spravili pod streho na pokritem osrednjem igrišču Wimbledona.

Prireditelji teniških turnirjev bodo morali resno razmisliti o premičnih strehah, saj tudi organizatorji v Wimbledonu tako kot prireditelji pariškega turnirja letos nimajo sreče z vremenom. Danes jim je dež prestavil večino dvobojev drugega kroga, nekaj so jih pod streho dobesedno spravili le na osrednjem igrišču, ki premore premično streho. Nekaj ostalih je sledilo tudi na zunanjih igriščih, a le, ko je dež prenehal.

Prvi nosilec Srb Novak Đoković je upravičil vlogo favorita in premagal 55. igralca z jakostne lestvice ATP Francoza Adriana Mannarina s 6:4, 6:3 in 7:6 (5) in to na dan, ko je ta praznoval svoj 28. rojstni dan. "Mislim, da sem si zdaj zaslužil pivo," je bil po dvoboju kratek Mannarino.

Đokovič je prišel do 30. zaporedne zmage. "Ko mi ni takoj uspelo zmagati na svoj servis, sem videl, da publika to vendarle želi. Bil sem zadovoljen, da lahko igram pod streho. To zelo pomaga, pa čeprav je takrat občinstvo precej glasnejše. Ne morem trditi, da sem presenečen nad 30. zaporedno zmago, saj veliko pričakujem od sebe. Pa vendarle, sem zadovoljen, da igram na tako visoki ravni," je po zmagi dejal Đokovič.

Slavil je tudi nekdanji prvi igralec sveta Švicar Roger Federer. Ta je bil boljši od Britanca Marcusa Willisa in po 84 minutah zmagal s 6:0, 6:3 in 6:4. Nekdanji sedemkratni zmagovalec tega turnirja je hitro končal sanje britanskega velikega upa tenisa. "To je bil drugačen dvoboj. V dvoboj je prinesel veliko energije, tako s svojo igro, kot tudi s svojo osebnostjo. Bilo mi je všeč igrati proti njemu, pritegnil je pozornost množice in mi dejansko povzročil pritisk, da sem moral pokazati svoj maksimum," je po dvoboju dejal Federer.

Današnje padavine so tako prirediteljem nekoliko porušile igralni ritem v naslednjih dneh, zaradi česar se obeta nekaj sprememb v razporedu.

Do zmage je prišla tudi deseta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, ki je bila s 6:0 in 6:4 boljša od Romunke Sorane Cirstee, tretja nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, je bila s 6:2 in 6:1 boljša od Ukrajinke Katerine Kozlove, medtem ko je sedmopostavljena Švicarka Belinda Benčič s 6:2 in 6:3 ugnala Bolgarko Cvetano Pironkovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.