MEH NA MAH

Vrhunski frizer in stilist navija za Frajerke

Objavljeno 20. julij 2017 00.04 | Posodobljeno 20. julij 2017 00.06 | Piše: Mojca Marot

Na letošnjem Vurberškem festivalu sta sodelovali tudi dve izključno ženski zasedbi. To so Frajerke, ansambel štirih deklet, ki prisegajo na rdeče-črno kombinacijo in imajo vedno s seboj osebnega frizerja, ter ansambel Me tri do polnoči, ki ga sestavljajo tri dekleta, ki so vedno oblečena v tirolsko narodno nošo – dirndle.

Jurij Kesser med urejanjem pričeske frajerki Marjetki Gričnik.

V zakulisju priprav na katerikoli festival je vedno zanimivo opazovati glasbenike in glasbenice, kako se ob srečanju prijateljsko trepljajo, se spodbujajo in si tudi polaskajo za kakšno skladbo ali videospot. Sem ter tja prenašajo kovčke z inštrumenti, se smukajo med kabli in zvočniki, poslušajo navodila tehničnega osebja in se zadržujejo pri vizažistkah in vizažistih. Običajno so to tisti, ki jih s seboj pripelje televizijska ekipa, ki festival snema. Ni pa nujno. In že na več festivalih, na katerih sodelujejo Frajerke, smo opazili, da imajo Marjetka Gričnik, Lidija Križnik, Andreja Grosek in Tamara Vandur s seboj postavnega fanta, ki skrbi za njihovo ličenje in tudi pričeske. In to ne kateregakoli, pač pa Ljubljančana Jurija Kesserja, ki ni le frizer, pač pa tudi stilist in ima za seboj že 12 let trdega dela tako v Sloveniji kot v tujini. In prav nič težko mu ni poslušati polk in valčkov, posebno če jih igrajo prikupne Frajerke, ki pa so že skoraj vse, razen harmonikarke Tamare, tudi mamice. Jurij nam je zaupal, da je šolal in izobraževal frizerje stiliste, delal na Frizerski akademiji in sodeloval z različnimi znanimi manekeni in manekenkami, glasbeniki ter igralci. »Sodeloval sem tudi na različnih modnih revijah. Te sem pripravljal tudi za priznano slovensko modno oblikovalko Majo Ferme, pa znamko Sens, poročni salon Grazia in druge. Kot frizer – stilist pa sem sodeloval tudi na znamenitem Fashion weeku v Milanu,« nam pove Jurij, ki je poleg modnih revij zadnja štiri leta pri nas vodil svoj frizerski studio in bil, poleg Frajerk, tudi osebni stilist Tanje Žagar. »Sploh s Frajerkami sem spletel prijateljske vezi in jih vse leto spremljam na njihovih nastopih in festivalih. In priznati moram, da dekleta niso le vrhunske pevke in glasbenice, pač pa tudi prijateljice, zato se družimo, tudi ko nimajo nastopov,« nam še pove Jurij, ki pa je po vseh letih trdega dela dobil priložnost, da se v karieri povzpne še stopnico više. Zato odhaja v London, saj se mu je ponudila priložnost, ki se mu v Sloveniji nikoli ne bi mogla, ker pač nismo modna prestolnica. »Lahko povem, da bom tudi v Londonu kot idejni vodja sodeloval na različnih modnih revijah in se družil s svetovno priznanimi oblikovalci, igralci, pevkami in pevci. Odprla se mi je tudi priložnost za delo na eni priznanih svetovnih frizerskih akademij, ki ima v lasti kar 475 frizerskih salonov po svetu. Ob tem pa ne bom pozabil na Slovenijo, še naprej bom sodeloval tudi s Frajerkami in ostal njihov prijatelj in stilist,« je za revijo Suzy poudaril Jurij Kesser.

Poleg Frajerk pa so bila na Vurberškem festivalu še tri prikupna dekleta iz Slovenskih Konjic in iz iste družine, ki so si nadela ime Me tri do polnoči. Vse tri, Katja, Mihaela in Veronika Kadilnik, so namreč sestrice, dve od njih, in sicer Katja in Mihaela, celo dvojčici. Vse tri so prav tako zaljubljene v narodno-zabavno glasbo že nekaj let, na nastopih pa so vedno oblečene v tirolsko narodno nošo – dirndl, medtem ko imajo lase spletene v prikupne kitke. In kdo jim jih plete? Zanimivo, na Vurberku jim jih je spletla frajerka Marjetka Gričnik in menda so bila dekleta z njo zelo zadovoljna. Ja, med seboj dekleta na festivalih vedno sodelujejo in si pomagajo.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

Deli s prijatelji