Šport > Nogomet
6 ogledov

Slika, vredna tri milijone evrov

angel di maria Reševalni pas/Twitter
Ángel di María je brez dovoljenja Manchester Uniteda odpotoval v katarsko prestolnico in svojega novega delodajalca oškodoval za dodatne tri milijone evrov.

Argentinski napadalni vezist Ángel di María bo svojo kariero nadaljeval v Paris Saint-Germainu, s katerim naj bi sklenil štiriletno pogodbo. Nogometaš Manchester Uniteda je v torek pripotoval v Doho, kjer je opravil zdravniški pregled pred prestopom v vrste francoskega prvaka.

Angleški mediji poročajo, da naj bi 27-letnik s svojim obiskom Katarja razjezil trenerja rdečih vragov Louisa van Gaala, ki se mu je oddolžil tako, da je njegovo odškodnino zvišal za dodatne tri milijone.
Angleški in francoski velikan sta se sprva dogovorila za 60 milijonov evrov, vendar so Unitedovi predstavniki prestop blokirali, dokler niso uspešno izpogajali nove odškodnine. PSG bo po novem za nogometaša odštel 63 milijonov evrov.

Nekdanji član Benfice in Real Madrida po manj kot 12 mesecih zapušča Old Trafford, kamor se je preselil lani za 85 milijonov evrov. Argentinec je takrat postal najdražji nakup kateregakoli britanskega kluba, rdeči vragi pa so glede na razliko med kupno in prodajno ceno z njim izgubil kar 22 milijonov evrov.

Di María je v zadnjih tednih pogosto polnil časopisne stolpce, potem ko se ni udeležil predsezonskih priprav Manchester Uniteda v Združenih državah Amerike.

''Ne vem, morda se je usedel na napačno letalo,'' je njegovo odsotnost pojasnil Van Gaal, ki je svojega varovanca kaznoval tako, da mu je od plače odbil pol milijona evrov. Di María zasluži slabih 400 tisočakov na teden, tako da si - kljub visoki kazni - ne bo trgal od ust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.