Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 21.09.2018 09:36:36

Kaj storiti, ko vas pestijo utrujenost, bolečine v hrbtenici in sklepih?

Ustanoviteljica Fitnes Klinike, Urška Dolinšek, ima odgovor za težave sodobnega sveta!
Osebni arhiv Urške Dolinšek
Športni strokovnjaki iz Fitnes Klinike imajo rešitev za vas!

Urška Dolinšek, ustanoviteljica Fitnes Klinike, v kateri športni strokovnjaki prisegajo na diagnostičen pristop k ukvarjanju s telesno aktivnostjo, razkriva rešitev za težave sodobnega sveta, ki pestijo večino ljudi. 

Kako se uspešno spopadati z utrujenostjo, bolečinami v hrbtenici in sklepih? 

Zaradi sodobnega načina življenja (tj. sedeč življenjski slog, stres in telesna neaktivnost) naša telesa po večini ne služijo več svojemu osnovnemu namenu – gibanju. Posledično zmanjšano delovanje mišic povzroča njihovo zamiranje, večanje obremenitve drugih telesnih struktur in pojav deformacij telesa, ki vodijo v bolečine. Mišična neučinkovitost namreč povzroča deformacije celotnega skeleta, kajti brez nujno potrebne mišične podpore telo ne more pravilno delovati.

Pridobljeno stanje velikokrat napačno odpravljamo, ker se ne posvečamo vzroku problema!

Telesna aktivnost nam zagotovo pomaga pri odpravljanju bolečin v sklepih in mišicah, pri izboljšanje stanja kroničnega obolenja, izboljšanju telesne sestave in našega psihološkega počutja. Potrebno je, da smo telesno aktivni vsak dan. Za to je naše telo narejeno!

Kako k reševanju težav sodobnega sveta pristopate v Fitnes Kliniki? 

Pri nas se zavzemamo za diagnostičen pristop ukvarjanja s telesno aktivnostjo. To pomeni, da ima vsak posameznik možnost uvodnega testiranja, kjer se pogovorimo o njegovem zdravstvenem stanju, dinamiki na delovnem mestu in ob upoštevanju želja nato skupaj zastavimo realne cilje. Tak proces nam omogoča učinkovito in varno treniranje telesa.

Vadbe nato potekajo v manjših skupinah z individualnim pristopom in s poudarkom na zdravju. Posebnost Fitnes Klinike je zagotovo tudi to, da ekipo naših strokovnjakov sestavljajo izključno diplomanti Fakultete za šport, velik del je kineziologov.

Komu so pravzaprav namenjene vaše vadbe? 

Ravno individualni pristop, prilagojena vadba in majhne skupine nam omogočajo, da so naše vadbe primerne za vsakogar.

Pri nas tako trenirajo:

- posamezniki po poškodbah gibal in ortopedskih operativnih posegih
- posamezniki, ki se srečujejo s kroničnimi gibalnimi deformacijami in bolečinami
- posamezniki s kroničnimi nenalezljivimi obolenji (diabetes, srčno-žilna obolenja, debelost, rak,…)
- nosečnice in mlade mamice
- profesionalni športniki
- zdravi posamezniki …

Kaj je botrovalo nastanku Fitnes Klinike, je v ozadju kakšna zgodba, ki se Vas je dotaknila? 

Skozi leta svojega dela osebnega trenerstva sem ugotovila, da primanjkuje programov telesne aktivnosti za posameznike, ki se srečujejo z različnimi zdravstvenimi težavami ali posebnostmi. Tudi takšne populacije morajo biti nujno telesno aktivne, vadbe pa ustrezno prilagojene in osebno naravnane. To je bila glavna motivacija za ustanovitev Fitnes Klinike.

Kako lahko tisti, ki jih je Vaš pristop navdušil in ki bi si želeli v Vaši družbi stopiti na pot reševanja težav sodobnega sveta, spoznajo in preizkusijo Vaše vadbe? 

Z vrhunskim in dolgoletnim osebnim trenerjem Vidom Koblarjem, bova popolnoma brezplačno predstavila izredno zanimivo in učinkovito vadbo FUNKCIONALNO TELO, in sicer na MigiMigi dnevu - največji rekreaciji na prostem

Obiskovalce bova seznanila s kopico mišic, za katere niti ne vedo, da jih imajo! Predstavili bomo program vaj, s katerimi lahko zagotovimo, da je naše telo res funkcionalno in se kot tako uspešno bori proti vsem posledicam sodobnega načina življenja, obiskovalci pa bodo imeli tudi možnost, da naju vprašajo vse, kar jih je do sedaj zanimalo. Vabljeni!

Bi brezplačno spoznali in preizkusili vadbo, s katero boste odpravili težave sodobnega sveta?

S klikom na spodnjo fotografijo oddajte svojo prijavo in si zagotovite PROST VSTOP na dogodek!

Na MigiMigi dnevu vas čaka več kot 40 športnih vadb, strokovnih predavanj in delavnic, v družbi priznanih športnih strokovnjakov in MigiMigi ambasadorjev - popolnoma brezplačno. Čaka vas tudi glasbena rekreacija, zanimive aktivnosti za otroke in fantastičen zabavni program s skupino Calypso. Za prost vstop se prijavite na www.migimigi.si.

Članki iz rubrike