Znani vsi potniki in nosilci za mundial (VIDEO)

Reprezentance so razporejene na podlagi Fifine oktobrske lestvice, v prvem bobnu pa je še gostiteljica turnirja.

Objavljeno
16. november 2017 12.41
Posodobljeno
16. november 2017 12.41
SOCCER-WORLDCUP-PER-NZL/
L. Z., STA
L. Z., STA
Po uvrstitvi Peruja na nogometno svetovno prvenstvo, ki bo od 14. junija do 15. julija prihodnje leto v Rusiji, je znanih vseh 32 držav udeleženk mundiala. Prav tako so znani tudi vsi nosilci za žreb turnirja, ki bo 1. decembra v Moskvi.

»Znana je razporeditev držav v bobne,« so pri Mednarodni nogometni zvezi Fifi danes zjutraj zapisali na spletni strani. Nosilci so določeni na podlagi Fifine oktobrske svetovne lestvice, tako da je Peru »padel« v boben številka 2, Rusija kot gostiteljica pa je avtomatično v bobnu 1.

Slovesnost ob žrebu skupin predtekmovanja bo 1. decembra v moskovskem Kremlju. Po dve državi iz iste konfederacije oziroma celinske zveze ne moreta biti v isti skupini z izjemo Evrope, ki ima na mundialu največ mest.

Na SP po 36 letih

Peru je sinoči pred domačimi navijači na Estadio Nacional v Limi na povratni tekmi proti Novi Zelandiji zmagal z 2:0, prva se je končala brez zadetkov, in bo prvič po letu 1982 nastopil na svetovnem prvenstvu.

Gola sta dosegla Jefferson Farfan v 27. in Christian Ramos v 65. minuti ter popeljala Inke na skupno peto svetovno prvenstvo, vendar prvo po 35 letih. Farfan se je med proslavljanjem zadetka odel v dres reprezentančnega kolega, kapetana reprezentance Paola Guerrera, ki ga je Fifa tik pred dodatnimi kvalifikacijami zaradi »abnormalnega izvida« dopinškega testa suspendirala za 30 dni.

Nova Zelandija, 122. reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife, se je po letih 1982 in 2010 borila za svoj tretji nastop na SP, a ostala praznih rok.