Šport > Nogomet
260 ogledov

Slovenija tekmovanje zaključila brez zmage

Slovenija, Miha Zajc Epa
Slovenska nogometna reprezentanca je v zadnjem, 6. krogu lige narodov v Sofiji igrala 1:1 (0:0) proti Bolgariji.

Slovenska vrsta je ligo narodov končala brez zmage, po treh uvodnih porazih je sledil še tretji zaporedni remi. V Sofiji je vendarle prekinila niz porazov proti Bolgariji, saj je slednja slavila na vseh treh prejšnjih medsebojnih tekmah. Bolgari so kljub točki ostali brez lige B, saj je Norveška na drugi tekmi premagala Ciper in se uvrstila v višji rang. Slovenci pa bodo v prihodnje v tem tekmovanju igrali v najnižji ligi - ligi D.

Začasni selektor Igor Benedejčič, ki je najverjetneje zadnjič vodil slovensko vrsto po tem, ko je nasledil Tomaža Kavčiča, je proti Bolgariji začel brez poškodovanega (bolečina v kolenu) Aljaža Strune v obrambi, menjal ga je Miha Blažič, v postavo se je vrnil Josip Iličić, v napadu pa je ob odsotnosti Andraža Šporarja začel Roman Bezjak.

Ta v prvem polčasu ni imel priložnosti, edino slovensko je v 11. minuti zapravil Benjamin Verbič, ko je v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol. V sicer enakovrednem polčasu so nekaj več poskusov imeli Bolgari, a tudi oni niso posebej ogrozili Vida Belca. Ta je moral posredovati le v deveti minuti, a še takrat ni imel težkega dela. V 15. minuti je čez vrata sprožil Stanislav Kostov, podobno pa je bilo tudi v 33. minuti po strelu Vasila Božikova.

V drugem polčasu je najprej z glavo poskusil Bezjak, a bil nenatančen, malce za njim je na drugi strani prav tako z glavo poskusil Ivelin Popov, a je bil Belec spet na mestu. Tekma se je sicer odvijala podobno kot v prvem delu, ekipi sta bili enakovredni, priložnosti pa si nista ustvarjali.

V 62. minuti je do strela v kazenskem prostoru sicer prišel Iličić, a  tudi on ni bil natančen. Šest minut pozneje pa so Bolgari povedli, ko je po podaji Strahila Popova z desne strani z glavo zadel Galin Ivanov, ki se je povsem sam znašel med dvema slovenskima branilcema.

Slovenija se je hitro vrnila v igro in v 75. minuti izenačila, potem ko je po podaji Andraža Strune z leve strani Miha Zajc zadel s strelom s 15 metrov. Član Empolija si je s prvim dotikom lepo nastavil okroglo usnje za strel, nato pa z nekoliko diagonalnim strelom zatresel mrežo. V 89. minuti je na drugi strani zgrozil Georgi Kostadinov, a se je Belec izkazal z obrambo, tako kot tudi malce pozneje po novem strelu Bolgarov.

Že v naslednjem napadu je imel na drugi strani dvoboj ena na ena z bolgarskim vratarjem Bezjak, a je bil v tem boljši Georgi Petkov.

Komentarjev 1
  • loco 23:28 19.november 2018.

    Ni razloga da menjajo selektorja. Benedejčič je v nekaj tednih naredil toliko kot drugi v nekaj letih niso.

Sorodne novice