Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 12.08.2018 14:31:34

Uff, boleča ZAUŠNICA Mourinhu: S tole odločitvijo ga bo klub 'UBIL'

Reuters
Jose Mourinho se še vedno ne more sprijazniti z nedejavnostjo Manchester Uniteda v prestopnem roku.

Rdeči vragi so za novince sicer zapravili dobrih 80 milijonov evrov, a Portugalcu to ne pomeni veliko, ker ni dobil tistega, kar je želel. Omenjeni denar je šel za vezista Freda, mladega branilca Dioga Dalota in rezervnega vratarja Leeja Granta, Murinho pa ni uspel pripeljati izkušenega osrednjega branilca.

Zaradi tega ves čas ustvarja nemir v klubu in govori, da bo sezona še veliko težja od lanske, saj so se tekmeci izdatno okrepili. Hkrati pa je usmeril nekaj strupenih puščic proti upravi kluba.

Očitno ima ta dovolj Mourinhevega obnašanja in bo udarila nazaj. Konkretno bo udarila, saj nameravajo v klubu prvič v njegovi 140-letni zgodovini angažirati športnega direktorja, ki bo zadolžen za sestavo igralskega kadra.



S tem bo Portugalec ostal brez določenih pooblastil, ki so povsem normalna in samoumevna za trenerje (oziroma managerje) angleških klubov, ki sami opravljajo te naloge. Izvršni podpredsednik kluba Ed Woodward bo imel sicer še vedno glavno vlogo pri vseh odločitvah, Mourinho pa bo moral sodelovati s športnim direktorjem, ki naj bi pomenil nekakšno povezavo med trenerjem in upravo.

Na Otoku so se razširile govorice, da sta se Mourinho in Woodward med sezonama hudo sporekla okoli okrepitev, ki jih upravni odbor kluba ni želel potrditi, s tem pa je precej udaril po Mourinhevem egu. Portugalec si je želel enega od trojice Toby Alderweireld, Jerome Boateng, Diego Godin, vendar je upravni odbor vse nakupe zavrnil, češ, da so ti igralci preprosto prestari (prva imata 29, zadnji pa 32 let). Prav tako je želel Anthonyja Martiala zamenjati z Willianom, a je tudi ta zamisel pri upravi naletela na gluha ušesa, saj je ta mnenja, da je tovrstna menjava samo kratkoročna rešitev in nima zveze z delom na dolgi rok. "Mislim, da bo težka sezona za vse, ne samo za nas. Za nas bo težka, ker sem imel svoje načrte in imel sem jih za nekaj mesecev. Toda na začetku prvenstva, ko je prestopni rok že končan, sem se znašel v položaju, v katerem si nisem mislil, da bom. Toda to je verjetno zadnjič, da govorim o tem," je še vedno jezen Mourinho.

Odslej pa bo iel Mourinho očitno še manj moči pri prestopih nogometašev, kar mu prav gotovo nikakor ne bo všeč.

Članki iz rubrike