Članki

Tudi Hollande z ostro retorika do priseljevanja vabi desnico

"V obdobju krize, v katerem smo, je omejitev ekonomskega priseljevanja potrebna in nujna," pravi kandidat za francoskega predsednika Francois Hollande
27.04.2012 15:02
Čas branja: 1 min

Predsedniški kandidat francoskih socialistov Francois Hollande (na sliki) je pred drugim krogom volitev 6. maja, v katerem mu javnomnenjske ankete napovedujejo zmago, zaostril stališče do vprašanja priseljevanja. "V obdobju krize, v katerem smo, je omejitev ekonomskega priseljevanja potrebna in nujna," je dejal za radio RTL.

[A] hollande_francois_bl.1325787969.jpg

"Želim se boriti tudi proti nezakonitemu priseljevanju na gospodarskem področju. Ni prav, da določeno število delodajalcev zaposluje nezakonite priseljence," je še izjavil in se zavzel za razpravo o priseljevanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sarkozy bi v državo spustil okoli 100 tisoč tujcev letno

Hollande je že večkrat ponovil, da namerava v primeru izvolitve za predsednika Francije parlament pozvati k omejitvi števila priseljencev, ki jim vsako leto dovolijo vstop v državo, čeprav toka priseljevanja to po njegovih besedah ne bo ustavilo. Njegov tekmec v drugem krogu volitev 6. maja, sedanji predsednik Nicolas Sarkozy sicer meni, da bi bilo treba to število prepoloviti na približno 100 tisoč.

Da bi na svojo stran pritegnila čim več podpore, oba politika tako pred odločilno nedeljo skušata na svojo stran še posebej pritegniti tiste volivce, ki so 22. aprila svoje glasove namenili tretjeuvrščeni kandidatki skrajno desne Nacionalne fronte Marine Le Pen.

Sarkozy laska Le Penovi

Sarkozy je šel pri tem najdlje, ko je izjavil, da njene vrednote niso nezdružljive s francosko tradicijo republike. Zavzel se je tudi za zavarovanje evropskih meja in boj proti multikulturalizmu, piše AFP.

Sicer glede na ankete Sarkozy, kot kaže, dober teden pred drugim krogom volitev zmanjšuje zaostanek za Hollandeom. Zanj bi namreč glasovalo 46 odstotkov vprašanih, za njegovega socialističnega tekmeca pa 54 odstotkov volivcev, kažejo podatki inštituta CSA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Okolje & energija
Odvisnost EU od ruskega plina se povečuje
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Odvisnost EU od ruskega plina se povečuje

Kljub prizadevanjem za zmanjšanje odvisnosti od Rusije je Evropa bolj kot kdajkoli prej odvisna od ruskega plina, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Ruski energetski gigant Gazprom je namreč lani v Evropo in Turčijo dobavil 193,9 milijarde kubičnih metrov plina, kar je osem odstotkov več od prejšnjega rekorda iz leta 2016.

FINANCE
Okolje & energija
Študija: Kitajska zmaguje v boju proti smogu
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Študija: Kitajska zmaguje v boju proti smogu

Kitajska očitno zmaguje v boju proti onesnaženosti zraka. Z napredkom se obeta podaljšanje pričakovane življenjske dobe za več kot dve leti, kaže študija univerze iz Chicaga.

FINANCE
Manager
Ljudje, ki nam bodo letos krojili življenje in posel
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Ljudje, ki nam bodo letos krojili življenje in posel 2

Naredili smo nabor ljudi, ki se jih bomo letos nagledali, naposlušali in ki bodo vsak po svoje krojili podobo sveta, Evrope in Slovenije. Kaj nam bodo zakuhali?

FINANCE
PMM
Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto
PRO
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostFinance prPRO Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto (PRO)

Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev prek mobilnih ali spletnih aplikacij.

FINANCE
Maduro v slogu Cerarja: Dovolj je jamranja, želim rešitve!
Finance
Jurij Šimac Maduro v slogu Cerarja: Dovolj je jamranja, želim rešitve! 30

Venezuelsko gospodarstvo je v prostem padu

FINANCE
Rusom iPhoni in iPadi, samo da bi prišli na volitve
Finance
Uroš Božin Rusom iPhoni in iPadi, samo da bi prišli na volitve 3

V nedeljo se bo odvil prvi krog ruskih parlamentarnih volitev. Zmagovalec je bržkone že znan, ljudje pa vse bolj apatični.

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več
PRO
Nepremičnine
GRADNJA IN BIVANJE
NepremičnineFinance PRO Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več (PRO)

Odgovor boste našli v tiskani tematski izdaji Gradnja in bivanje, ki si jo lahko na spletu preberete tudi v formatu PDF.