Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Bratislava Kanada inline hokej Jure Sotlar svetovno prvenstvo

Sreda, 21. 6. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Svetovno prvenstvo v inline hokeju, Bratislava, 25. junij–1. julij

Slovenci se želijo vrniti med elito: V skupini smo favoriti, a ne bo lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

"Želimo se vrniti v skupino A, kamor spadamo, a to bo treba dokazati na igrišču. Nikogar ne smemo podcenjevati, hkrati pa moramo verjeti v uspeh. Znanja imamo dovolj," pred začetkom svetovnega prvenstva skupine A in B v inline hokeju pravi član slovenske reprezentance Jure Sotlar.

Slovenska inline reprezentanca se bo v prihodnjih dneh na Slovaškem poskušala vrniti med elito. | Foto: Inline zveza Slovenije Slovenska inline reprezentanca se bo v prihodnjih dneh na Slovaškem poskušala vrniti med elito. Foto: Inline zveza Slovenije

Junijske dni drsalke hokejistov večinoma mirujejo, nemalo oklepnikov pa si v teh vročih dneh nadene rolerje in se posveti inline hokeju. Nič drugače ni s slovensko reprezentanco, ki jo v prihodnjih dneh na Slovaškem čaka svetovno prvenstvo v tem športu.

Slovenija bo nastopila v skupini B, v kateri se bo v družbi še sedmih reprezentanc potegovala za napredovanje med elito oziroma skupino A. Prvenstvo najkakovostnejše skupine bo istočasno v bratislavski areni Ondrej Nepela, sicer domovanju KHL-ovca Slovana Bratislave.

Skupina z Madžari, Argentinci in Novozelandci

Risi v svoji skupini veljajo za favorite. | Foto: Inline zveza Slovenije Risi v svoji skupini veljajo za favorite. Foto: Inline zveza Slovenije

Tako med elito kot divizijo I bo nastopilo po osem izbranih vrst, razdeljenih v dveh skupini. Slovenci, ki so med najboljšimi igrali še na zadnjem SP leta 2015, a nato po tesnem četrtfinalnem porazu z aktualnimi prvaki Kanadčani (vodili so že s 4:0, nato pa izgubili s 5:6) nazadovali v nižji rang tekmovanja, so najvišje postavljena reprezentanca svojega SP.

V skupinskem delu jim bodo nasproti stali Argentinci, Madžari in Novozelandci. Preostali kandidati za elito pa so Avstralija, Velika Britanija, Latvija in Brazilija.

SP divizija I (skupina B)

skupina 1: Slovenija (9), Argentina (12), Madžarska (13), Nova Zelandija (16)
skupina 2: Avstralija (10), Velika Britanija (11), Latvija (14), Brazilija (15)

()-uvrstitev na lestvici

Na igrišču pokazati, da spadajo med elito

Jure Sotlar, ki bi ga v prihajajoči hokejski sezoni spet lahko gledali v dresu Olimpije (dokler ne bo uradnih informacij o njegovi prihodnosti, ne želi komentirati), verjame, da jim lahko uspe. | Foto: Inline zveza Slovenije Jure Sotlar, ki bi ga v prihajajoči hokejski sezoni spet lahko gledali v dresu Olimpije (dokler ne bo uradnih informacij o njegovi prihodnosti, ne želi komentirati), verjame, da jim lahko uspe. Foto: Inline zveza Slovenije

Po skupinskem delu bodo sledili izločilni boji, med elito (leta 2019 jo bo gostila zibelka hokeja Kanada) pa bo napredoval le zmagovalec divizije I. V slovenskem taboru upajo, da bodo to prav oni.

"Vsekakor je glavni cilj vrnitev v skupino A, kamor spadamo. Čez dve leti je prvenstvo v Vancouvru, v Kanadi in prav vsak si želi natopiti tam med najboljšimi. Da tja spadamo, pa bo treba najprej pokazati na igrišču," o glavnem cilju pravi napadalec risov Jure Sotlar in opozarja, da morajo vsak obračun odigrati brez podcenjevanja.

"Ekipa je nekoliko pomlajena, ampak to je super za naprej, za prihodnost. Imamo skupino, v kateri smo favoriti, v nasprotni skupini pa so tri zelo močne reprezentance. Vsekakor ne bo lahko. Podcenjevati ne smemo nikogar, nobene tekme me smemo vzeti z levo roko, ampak moramo na prav vsaki dati sto odstotkov. Hkrati pa moramo verjeti. Znanja imamo dovolj," še dodaja 23-letnik, ki smo ga na ledu lani spremljali v dresu Jesenic, v prihodnji sezoni pa bi se lahko vrnil v matično Olimpijo. O svoji hokejski prihodnosti še ne želi na glas govoriti: "Dokler ni nič uradnega, ne bom nič komentiral."

Slovenci se bodo proti slovaški prestolnici odpravili v zgodnjih sobotnih urah, prvo tekmo bodo odigrali v nedeljo zgodaj popoldne proti Novi Zelandiji.

SP elite (skupine A)

Skupina 1: Kanada (1), Slovaška (4), ZDA (5), Hrvaška (8)
Skupina 2: Finska (2), Švedska (3), Češka (6), Nemčija (7)

Hrvati prvič med najboljšimi

Prvič bodo med elito igrali Hrvati, ki so jih Slovenci pred dnevi na pripravljalni tekmi premagali s tesnih 2:1. Naši južni sosedi bodo rolali v skupini s Kanado, ZDA in Slovaško, v drugi skupino se bodo pomerili Čehi, Finci, Švedi in Nemci. V skupino B bo nazadovala zadnjeuvrščena reprezentanca.

Reprezentanca Slovenije:

Vratarja: Jure Pavlič, Tomaž Trelc

Igralci v polju: Matevž Erman, Nejc Berlisk, Miha Brus, Sašo Rajsar, Jure Sotlar, Gregor Koblar, Miha Logar, Peter Frol, Blaž Tomaževič, Marcel Lavriša, Jan Leben, Tim Fink, Jure Markovič, Aleš Fajdiga.

Selektor: Matic Kralj

 

Slovenske tekme v skupinskem delu (SP, divizija I, Bratislava, 25. junij–1. julij):

Nedelja, 25. junij
13.00 Slovenija – Nova Zelandija

Ponedeljek, 26. junij
17.00 Madžarska – Slovenija

Torek, 27. junij
17.00 Slovenija – Argentina

Ne spreglejte