Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 15.10.2018 16:50:30

JUTRI 'EL CLASICO' V SAVDSKI ARABIJI! Znana je vsota denarja, ki jo bodo izplačali šejki

Profimedia
Jutri - eno uro pred začetkom tekme v Stožicah - se bosta v Savdski Arabiji pomerili Brazilija in Argentina. To bo že 109. južnomariški 'El Clasico'.

Ko se med seboj udarita južnoameriška velikana, je na trnih ves svet. Tako bo tudi jutri, ko se bosta večni tekmici pomerili v Savdski Arabiji, na stadionu King Abdullah, 60 kilometrov severno od Džede na zahodu države. Dobrih 62.000 sedežev bo brez dvoma zasedenih, bogati Arabci bodo, ne le napolnili tribune, za svoj užitek in svetovni spektakel bodo tudi globoko segli v žep.

Vsaka izbrana vrsta bo za to predstavo prejela po 3 milijone dolarjev.

Še posebej je denar pomemben argentinski zvezi, ki mora zdaj že nekdanjemu selektorju Jorgeju Sampaoliju izplačati 2 milijona dolarjev odškodnine.



Argentinci bodo nastopili brez Lionela Messija, ki je še vedno na reprezentančnem 'dopustu', njegov povratek v izbrano vrsto pa je velika neznanka. Na drugi strani naj bi se Brazilci predstavili z vsemi zvezdniki - na čelu z Neymarjem, Gabrielom Jesusom in Coutinhom.

Potem ko sta južnoameriški ekipi na minulem svetovnem prvenstvu doživeli neuspeh, dvigujeta formo na prijateljskih tekmah. Brazilci so po porazu z Belgijo v četrtfinalu SP po vrsti odpravili ZDA (2:0), Salvador (5:0) in Savdsko Arabijo (2:0), Argentinci pa so po porazu s Francijo v osmini finala SP najprej odpravili Gvatemalo (3:0), potem so remizirali s Kolumbijo (0:0), pred dnevi pa so bili s 4:0 boljši od Katančevega Iraka.

Na dosedanjih 108 medsebojnih tekmah je nekoliko uspešnejša Brazilija, ki je zmagala 44-krat, 25 tekem se je končalo brez zmagovalca, Argentina pa je bila boljša 39-krat. No, slednja je zmagala na zadnjem 'El Clasicu', lani poleti z 1:0 pred skoraj 100.000 gledalci v avstralskem Melbournu.

Značke: brazilija, argentina

Članki iz rubrike