Šport > Košarka
10213 ogledov

Trenerjeva kritika zalegla

luka dončić Reševalni pas/Twitter Dončić bo moral izboljšati odstotek zadetih prostih metov.
Košarkarski čudežni deček Luka Dončić bo v noči na četrtek odigral prvo uradno tekmo v ligi NBA.

Samo še dva dneva nas ločita od debitantskega nastopa Luke Dončića v dresu košarkarske franšize iz Teksasa Dallas Mavericks. 

Devetnajstletni slovenski košarkar je v okviru priprav na novo sezono utišal tudi največje dvomljivce in upravičil visoka pričakovanja kluba.

Košarkarje Dallasa v prvem krogu rednega dela sezone (17. oktober) čaka obračun z moštvom Phoenix Suns, katerega trener je nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov. 

Srbski košarkarski strokovnjak je Slovenijo vodil do zlate medalje na EuroBasketu 2017, kjer je eno ključnih vlog odigral prav Dončić.

Kokoškov zelo dobro pozna močne in šibke točke svojega nekdanjega varovanca, zato bo zanimivo videti, kako se bo njegova ekipa zoperstavila enemu najbolj vročih novincev v ligi NBA.

goran dragić luka dončić NBA Šport Tako visoko kotirata Slovenca

Dončić je pred začetkom nove sezone odigral štiri pripravljalne tekme in naredil velik vtis. Dallas je z njegovo pomočjo zabeležil dve zmagi in dva poraza.

Slovenec je debitiral proti Beijing Ducks, nato se je dvakrat pomeril s košarkarji Philadelphie 76ers in priprave zaključil s porazom proti Charlotte Hornets.

Dončić je v povprečju igral 29,3 minute in v tem času prispeval 15,0 točke, 5,0 skoka, 3,5 podaje, 1,5 ukradene žoge in 1,3 blokade. Iz igre je metal 47,5-odstotno, izza črte za tri točke pa 43,5-odstotno.

luka dončić dallas mavericks Tuji mediji Šport Dončić med peterico, ki si zasluži posebno pozornost

Oklestil število izgubljenih žog

V Dončićevi igri sta bili opazni predvsem dve šibki točki. Prva je odstotek zadetih prostih metih, ki znaša le 63,2-odstotka. Druga je število izgubljenih žog, saj je na štirih tekmah v povprečju zapravil kar 3,3 žoge na srečanje.

rick carlisle Črna pika Šport Trener izpostavil Dončićevo edino slabost

Prav izgubljene žoge je po eni izmed tekem izpostavil tudi trener Carlisle, njegove besede pa so se Dončića očitno dotaknile, saj je na prvih treh tekmah izgubil 12 žog (4 na srečanje), na zadnji proti sršenom pa zgolj eno! Še en dokaz, da se Luka zelo hitro uči in prilagaja karakteristikam NBA košarke.

V štirih tekmah je na parketu preživel 117 minut, zadel 19 od 40 metov iz igre, 10 od 23 trojk, 12 od 19 prostih metov ter zbral 20 skokov, 14 podaj, šest ukradenih žog in pet blokad.

luka dončić dallas mavericks Tako ne bo šlo Šport Dončićeva navada povzroča sive lase šefom v Dallasu

Komentarjev 1
  • Tadej 13:21 15.oktober 2018.

    Doncic je tako dober izkljucno zaradi dejstva, ker vsako kritiko vzame dobronamerno in se ves cas uci. Ponosni smo lahko, da ga imamo.

Sorodne novice