Obdolžilni predlogi zoper pet navijačev (VIDEO)

Član navijaške skupine Green Dragons si je plačilni nalog prislužil zaradi vržene steklenice proti policistu konjeniku.

Objavljeno
12. november 2017 11.17
J. P.
J. P.

Ljubljana - Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so na včerajšnji prvi tekmi četrtfinala nogometnega pokala Slovenije, večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom (3:0), možje postave obravnavali nekaj prekrškov zoper javni red in mir, pri čemer so petim kršiteljem pri vstopu na prireditveni prostor zasegli pirotehnične izdelke.

Vsem so zavrnili vstop na štadion, prav tako bodo zoper vse podali obdolžilne predloge. Eni osebi so izdali plačilni nalog zaradi uporabe pirotehničnega sredstva med tekmo, enemu pripadniku domače navijaške skupine Green Dragons pa so izdali nalog zavoljo kršitve javnega reda in miru ter Zakona o zaščiti živali, saj je proti policistu konjeniku zalučal steklenico.

Ravnanje organiziranih navijaških skupin je bilo za policiste nesprejemljivo tudi med dvobojem, saj so pripadniki obeh večkrat prižgali bakle, obenem pa tudi sežigali različne navijaške rekvizite. Pri tem je zagorel tudi stol na tribuni, na kateri so bili gostujoči navijači.

Možje postave sicer nadaljujejo zbiranje obvestil, predvsem glede ugotavljanja identitete ostalih kršiteljev, in preverjajo pogoje za izrek ukrepov prepovedi udeležbe na športnih prireditvah skladno z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije, so še sporočili s PU Ljubljana.