bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 28.07.2017 15:27:43

Proga na EP že terjala prve žrtve

Proga evropskega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Darfo Boariu Termeju je terjala že kar nekaj žrtev, med njimi sta padli tudi branilka naslova v olimpijskem krosu Švicarka Jolanda Neff in nekdanja svetovna prvakinja Poljakinja Maja Wloszczowska. Njuna nastopa sta še vprašljiva.

Redki so tekmovalci, ki na progi še niso padli, večina jih treninge končuje vsaj zelo prašna, če ne že obtolčena. Wloszczowska je bila med prvimi žrtvami, ki je sicer preživela številne skalnate odseke, a je nato padla na asfaltnem delu v startno-ciljnem delu proge. Poškodovala si je zapestje in zlomila kost, njen nastop je še vprašljiv.


Nato je padla tudi dvakratna zaporedna evropska prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala Neffova. Ob skoku je zletela čez krmilo. Sprva je kazalo na zlom ključnice, toda po obisku bolnišnice so iz švicarskega tabora sporočili, da ni utrpela nobenega zloma, a čuti hude bolečine. Tudi njen nastop za zdaj ostaja pod vprašajem.

Padec Neffove je bil opozorilo prav za vse tekmovalce, saj Švicarka velja za tehnično zelo dobro tekmovalko in se ji tovrstne napake redko dogajajo. Opozoril pa je tudi prireditelje, saj so najzahtevnejši skok že nekoliko znižali.

Članki iz rubrike