Prestopi: Joe Hart v West Ham, Nolito k Sevilli

Angleški reprezentančni vratar Joe Hart se vrača na Otok, podpisal bo pogodbo z West Hamom. Renato Sanches v Milan?

Objavljeno
17. julij 2017 16.19
FBL-EUR-C1-BAYERN-MUNICH-TRAINING
N. Gr.
N. Gr.

London - Kalvarija Joea Harta se očitno bliža koncu. Po prihodu Pepa Guardiole k Manchester Cityju za Harta ni bilo več mesta v ekipi in sezono je preživel na posoji v Torinu, kjer je prikazal nekaj odličnih predstav, a hkrati tudi nekaj velikih napak, ki se Hartu dogajajo skozi celotno kariero. Novega delodajalca je našel v Londonu, po zdravniškem pregledu bo podpisal pogodbo z West Hamom.

Pri Cityju se ni znašel niti španski napadalec Nolito, ki se vrača v Španijo. Po neuspeli avanturi na Otoku, kjer ni dobil veliko priložnosti, motilo pa ga je tudi muhasto angleško vreme, bo kariero nadaljeval v vroči Andaluziji pri Sevilli, ki je po odhodu Vitola k Atletico Madridu potrebovala novega napadalca.

Diego Costa

Vse bolj kaže na to, da bo Atletico pozimi okrepil tudi Diego Costa. Spor med Antoniom Contejem in španskim napadalcem je bil očitno prehud, piko na i govoricam je postavil kar Costa sam, ki je na družbenih omrežjih objavil slike, kako se zabava v dresu Atletica. Edina ovira pri prestopu je Atleticova prepoved podpisovanja pogodb, zato bo ekipa iz Madrida morala poiskati še klub, ki bi Costo za pol leta vzel na posodo. 

Negotova je tudi usoda mladega portugalskega talenta Renata Sanchesa. Po odličnih igrah na Euru 2016 se pri Bayernu ni znašel in ni upravičil visoke odškodnine (35 milijonov evrov), zanj naj bi se resno ogreli pri glavnem zapravljivcu prestopnega roka - Milanu. »Lahko potrdim, da se Milan resno zanima za Renata, a dokler se ne bomo strinjali o višini odškodnine, posla zagotovo ne bomo opravili,« je komentiral predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ki je hkrati potrdi, da Alexisa Sancheza zagotovo ne bo v München. 

Spet so bolj glasne tudi govorice, da bo Ivan Perišić okrepil Manchester United, a se tudi na relaciji Manchester - Milan zapleta glede odškodnine. Inter naj bi za 28-letnega Hrvata, ki je zelo všeč Joseju Mourinhu, želel kar 40 milijonov evrov, United pa naj bi ponujal okrog 10 milijonov manj.