Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 10. 2018,
6.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Miami Heat Dallas Mavericks Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 21. 10. 2018, 6.16

5 let, 6 mesecev

Liga NBA, 20. oktober

Je treba sploh kaj dodati? Nora predstava Dončića! #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Luka Dončić | Luka Dončić je zablestel pred svojimi navijači. | Foto Getty Images

Luka Dončić je zablestel pred svojimi navijači.

Foto: Getty Images

Druga tekma v ligi NBA, Luka Dončić pa že v slogu najizkušenejših košarkarjev. Pri zmagi Dallas Mavericks nad Minnesoto je bil s 26 točkami najboljši strelec svojega moštva. Razpoložen za igro je bil tudi Goran Dragić, a je z Miamijem izgubil na gostovanju pri Charlottu. V Los Angelesu so pele pesti.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je v hipu osvojil srca navijačev Dallas Mavericks, ki so imeli na prvi domači tekmi razlog za veliko zadovoljstvo. Njihovi košarkarji so premagali Minnesoto, povrhu vsega pa videli kar 140 točk domačega moštva in 136 gostujočega.

A to še ni bilo vse. Blestela sta mladeniča, okoli katerih pri Dallasu gradijo moštvo za prihodnost. Novinec Dončić je bil s 26 točkami (met za tri točke 4/9, za dve 4/7, prosti meti 6/9) najboljši strelec, Dennis Smith jr. pa je ob koncu zadeval ključni met in še proste mete, da je zmaga ostala doma.

Predstava Luke Dončića proti Minnesoti

Slovenca je na letošnjem naboru kot tretjega izbrala Atlanta, vendar so pri Dallasu naredili veliko potezo in ga zvabili pod svoje okrilje. Da so zadeli v polno, so se lahko prepričali tudi na prvi domači tekmi. Luka je drugi najmlajši košarkar, ki je kadarkoli zaigral za Dallas.

15 točk v eni četrtini, skupno 26, najboljši strelec moštva in z največ minutami na parketu

Luka Dončić je deloval kot najizkušenejši košarkarji. | Foto: Getty Images Luka Dončić je deloval kot najizkušenejši košarkarji. Foto: Getty Images Začetek tekme proti Minnesoti sicer ni bil po njegovih željah, saj je zgrešil vse tri mete in hitro izgubil dve žogi. Za tem pa je začel blesteti in iz minute v minuto postajal vse bolj vroč. Nemški veteran Dirk Nowitzki, ki je zaradi težav z gležnjem tekmo spremljal v civilni opravi na klopi, je bil navdušen nad tem, kar je videl v nadaljevanju.

V drugi četrtini smo lahko videli Lukovo simultanko, saj je v zadnjih šestih minutah in 41 sekundah dosegel kar 15 točk ter pri 54 prvič izenačil Dallas s tekmecem.

Nekdanji član Real Madrida je navduševal tudi z odličnimi potezami, ki se jim klanjajo košarkarski navdušenci. V oči bode le šest izgubljenih žog, ob čemer je zbral prav toliko skokov, tri asistence, dve ukradeni žogi in blokado. Povrhu vsega je bil s 36 minutami od vseh košarkarjev najdlje na parketu. 

Dragić razpoložen, a drugič poražen

Dallas je po dveh tekmah polovično uspešen, potem ko je na uvodu izgubil proti Phoenixu. Pri eni zmagi ostaja tudi Goran Dragić, ki je proti Charlotte Hornets izgubil drugič v sezoni. 

Lukov mentor v slovenski reprezentanci, ki je lani osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu, je bil z 20 točkami (met za tri 2/6, za dve 5/11, prosti meti 4/5) drugi strelec svojega moštva. Le Dwyane Wade je dosegel eno več. Sicer pa je Gogi v statistiko vpisal še sedem asistenc in štiri skoke Osrednji junak tekme je postal Kemba Walker, ki je 0,5 sekunde pred koncem zadel zmagoviti prosti met za 113:112.

Izjemno vroče je bilo v Los Angelesu, kjer so pele pesti

V najbolj pričakovani tekmi večera so LA Lakers na čelu z LeBronom Jamesom (24 točk) gostili Houston Rockets. Vroče je postalo dobre štiri minute pred koncem zadnje četrtine, ko so gostje vodili za točko. Zvezdnik Raket James Harden, ki je bil s 36 točkami najboljši strelec, je prodiral pod obroč, ob tem pa ga je zaustavil Brandon Ingram in pozneje tudi odrinil.

Vročih glav sta se v nadaljevanju spoprijela Chris Paul (28 točk, 10 asistenc in 7 skokov) in Rajon Rondo (13 točk, 10 asistenc in 7 skokov). Na koncu je zmagal Houston, domači pa so ostajajo še brez skalpa v tej sezoni.

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću so se izpolnile sanje, izjemen večer Gorana Dragića #video
DeAndre Ayton in Luka Dončić
Sportal Dončić preskočil predhodnike, vprašanje pa je, kje so meje
Jaren Jackson Jr.
Sportal Dončićevi konkurenti zablesteli, prvaki so se rešili #video
LeBron James
Sportal LeBron James razkril formulo za uspeh
LeBron James
Sportal Tesna zmaga za nerazpoloženega Dragića, poraz za Jamesa in minuta molka #video
Ne spreglejte