Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 25.09.2017 09:42:12

Hrvaška DRAMA! Našel se je izgubljeni Dario Šarić. In SPREGOVORIL! Dejstvo je, da sem jaz ...

Dario Šarić
Ronald Goršić/Cropix
Dario Šarić je bil eden tistih hrvaških košarkarjev, ki je bil po porazu z Rusijo najbolj na udaru kritikov.

Hrvaška reprezentanca se je od letošnjega evropskega prvenstva poslovila hitreje od pričakovanj. V osmini finala je bila brez moči, Rusija pa je slavila s 101:78. Za tako zvezdniško ekipo je bil to kakopak boleč poraz, ki pa je pustil določene posledice. Poslovil se je denimo selektor Aco Petrović, nobene milosti do svojih košarkarjev pa ni pokazala hrvaška športna javnost.

Med člani hrvaške izbrane vrste je bil najbolj na udaru hrvaški zvezdnik iz vrst Philadelphie Dario Šarić. A po vrnitvi v domovino se je hitro odmaknil od javnosti, dolgo časa nihče sploh ni vedel, kje je. A na srečo je z njim vse v najlepšem redu, konec tedna pa se je udeležil prijateljske tekme, ki so jo v Pireju organizirali v čast Dušana Ivkovića. "Duda mi pomeni veliko. V moji karieri mi je zelo pomagal, pokazal mi je, kaj je to prava košarka. Kaj je to evroliga. Bil je moj košarkarski oče," je o legendarnem srbskem košarkarskem trenerju dejal Šarić, nato pa se v nadaljevanju dotaknil tudi neuspeha na eurobasketu.

"Težko je govoriti o tem. Izgubili smo proti boljši ekipi," je uvodoma dejal hrvaški košarkar in pristavil: "Nismo pokazali pravega karakterja. Včasih tako pač je. Vsi so mi imeli nekaj za povedati. Nekateri komentarji so bili pozitivni, drugi negativni. Zdaj je to za mano. Jaz sem v resnici boljši, kot sem bil na tekmi proti Rusiji, to pa je dejstvo."

Značke: šarić, hrvaška

Članki iz rubrike