»Kralj Rima« ostaja pri Romi, vendar v drugi vlogi

Sveže upokojeni italijanski nogometaš Francesco Totti bo zasedel eno izmed direktorskih mest pri Romi. 

Objavljeno
20. julij 2017 17.26
J. M.
J. M.

Rim - Legenda italijanskega nogometa Francesco Totti je v začetku tedna kopake obesil na klin. Vseeno pa ostaja pri Romi, saj bo, po poročanju francoske agencije AFP, prevzel eno izmed direktorskih mest v klubu. Totti bo kot pomočnik sodeloval z novim športnim direktorjem Monchijem in tudi z novim trenerjem Eusebiem di Francescom.

Na svojem Facebook profilu je 40-letnik ob tem zapisal: »Prvi del mojega življenja v vlogi nogometaša se je končal in zdaj pridejo na vrsto pomembnejše stvari. Do 28. maja sem razmišljal samo o igranju nogometa in zabavi ter kako prispevati čim več k ekipi. Zdaj grem naprej, obračam nov list v življenju.« Zadnjo tekmo za rimsko moštvo je odigral 28. maja proti Genoi. Kljub namigovanju o tem, da bi lahko odšel v ZDA ali na Japonsko, pa Totti ostaja zvest Romi.

V svoj zapis je dodal še: »Nova doba, nove avanture se začenjajo zdaj ... Želim si biti vse in nič ter predstavljati pomembno osebo za Rim in Romo.« V karieri je v Rominem dresu zbral 786 tekem in zabil 307 golov, leta 2006 pa je z reprezentanco italije postal tudi svetovni prvak.