Ibrahimović izbran za novinca leta v MLS

Zlatan Ibrahimović še naprej prejema nagrade, tokrat je bil izbran za novinca leta v ZDA. To nagrado podeljujejo nogometašem s predhodnimi igralskimi izkušnjami. 
Fotografija: Ibra je bil tudi v Los Angelesu strelsko zelo razpoložen. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ibra je bil tudi v Los Angelesu strelsko zelo razpoložen. FOTO: Reuters

Švedski nogometni as Zlatan Ibrahimović je onstran Atlantika prejel prvo priznanje. V severnoameriški nogometni ligi MLS so podelili nagrade najboljšim v letu 2018. Napadalec moštva Los Angeles Galaxy je prejel nagrado za novinca leta. Nagrado podeljujejo igralcem s predhodnimi nogometnimi izkušnjami.

Ibrahimović je v dresu Galaxyja debitiral 31. marca, ko je dvakrat zabil za zmago s 4:3 proti LAFC. Redni del sezone pa je končal z 22 goli, 10 podajami na 27 tekmah. LA Galaxy je na koncu ostal brez končnice. Ibrahimović je tudi med kandidati za najkoristnejšega igralca sezone 2018.

Za nagrado novinca leta je bil nominiran tudi Wayne Rooney, ki se je moštvu DC United pridružil julija. Ibrahimović je pobral 36,36 odstotka glasov, Rooney pa jih je dobil 32,25 odstotka.


 

Na Švedskem najboljši napadalec


Ibrahimović je prejel kar devet zlatih žog oziroma guldbollen, za najboljšega švedskega nogometaša leta, ko je bil švedski nogometni reprezentant, nazadnje pred dvema letoma (2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016). Ta priznanja podeljuje časnik Aftonbladet v sodelovanju s švedsko nogometno zvezo.

Švedska zlata žoga za najboljšega nogometaša leta je letos pripadla Victorju Lindelöfu, ki igra za Manchester United. Ibrahimović pa je vseeno dobil nagrado, tudi letos, še trinajstič, je bil razglašen za najboljšega švedskega napadalca.

Preberite še:

Komentarji: