Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.05.2017 17:40:50

Hrvat: Konkurenti bodo imeli z mano veliko dela

Letošnje evropsko prvenstvo v veslanju gosti uveljavljeni češki center za veslanje in kajak na mirnih vodah Račice pri Labi, ki leži 60 km severno od Prage. Prvenstva se udeležuje 532 veslačev z 34 držav, ki bodo nastopili v 212 čolnih. Med njimi bo le eden slovenski, saj bo na Češkem nastopil le Rajko Hrvat v lahkem enojcu.

Ostali dve mlajši posadki, ki sta nastopili na nedavnem svetovnem pokalu v Beogradu, zaradi maturitetnih obveznosti in drugačnega ritma treninga na EP na bosta nastopili.

Rajko Hrvat je na preteklih dveh evropskih prvenstvih v Poznanu in Brandenburgu osvojil bronasti medalji in tudi tokrat zagotovo sodi v širši krog finalistov in kandidatov za kolajne. Na prvi tekmi svetovnega pokala v Beogradu se sicer zaradi ponesrečenega polfinalnega nastopa ni uvrstil v finale in je zasedel sedmo mesto, vendar pa rezultati na treningih kažejo, da je dobro pripravljen in sposoben vrhunskega dosežka tudi na letošnjem EP.


V Beogradu se je Izolčan že spoznal z večjim delom konkurence, ki se je v tem letu še razširila in zaostrila, najresneje bo tako potrebno računati z vsemi finalsti - Madžarom Petrom Galambasom, Švicarjem Michaelom Schmidom, Belgijcem Nielsom Van Zandweghejem, Poljakom Arturjem Mikolajczewskijem, Slovakom Lukašem Babčem, branilcem naslova evropskega prvaka, in Hrvatom Luko Radonićem, ponovno pa je dvojno prijavljen Irec Paul O'Donovan, lani drugi na OI v lahkem dvojnem dvojcu.

"Pripravljen sem dobro, stopnja v kvaliteti treningov od prvega svetovnega pokala se je še dvignila in vse gre tako, kot je treba. Konkurenti so vsi poznani, gre za zelo močno konkurenco, po moje najmočnejša doslej na evropskih prvenstvih. Ne glede na to, po dveh bronastih medaljah grem tja z dvignjeno glavo in ju pošteno branit, tako da bodo konkurenti z mano imeli kar dosti dela. Po Beogradu nismo toliko spreminjali, bolj smo še nekaj dodali. Ni bilo potrebnega veliko filozofiranja, imam že takšen status in toliko kilometrine, da ni bilo potrebnega nič posebnega," je pred prvenstvom povedal Rajko Hrvat.

Danes bodo v Račicah opravili žreb predtekmovalnih skupin, v petek so na sporedu predtekme in repasaži, v soboto polfinali in v nedeljo finali.

Značke: veslanje, ep

Članki iz rubrike