SLABA POPOTNICA

Evrovizijski škandal: je hrvaška pesem res plagiat?

Zaplet s skladbo je pretresel tudi hrvaško pevko Franko.
Fotografija: Franka bo Hrvaško zastopala s skladbo Crazy. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Franka bo Hrvaško zastopala s skladbo Crazy. FOTO: Instagram

Hrvati so na internem natečaju izbrali pesem, ki jih bo letos zastopala na pesmi Evrovizije na Portugalskem. K sodelovanju so povabili pevko Franko in izmed treh izbrali pesem Crazy. Kritiki so dejali, da gre za slabo kopijo uspešnice Drunk in Love, zdaj pa so se pojavili še hujši očitki. Romunski pevec Guez namreč trdi, da so avtorji Frankine skladbe in podlage to prodali tudi drugim tujim izvajalcem. Žrtev naj ne bi bil le on, temveč tudi albanska pevka Denisa Gjezo. Čeprav so se na Romuna usule obtožbe, da išče le pozornost in da je on tisti, ki kopira, je hrvaški producent Branimir Mihaljević, producent skladbe Crazy pojasnil, kaj se dogaja in razkril, da je njegov sodelavec in soavtor Crazy kriv, da je prišlo do tega.

Kot piše 24sata, je Denis Mevlja po pomoti na spletno stran, ki prodaja glasbene podlage, naložil podlago pesmi Crazy, ki jo je kasneje kupil Guez in jo uporabil pri svoji skladbi. Mihaljević je poudaril, da Denis ni imel dovoljenja za prodajo in da je bila skladba ustvarjena izključno za Evrosong.




Mevlja pravi, da mu je žal, da je Franka postala žrtev njegove nepazljivosti in povedal, da je šokirana zaradi vsega dogajanja: »Mesece smo pripravljali skladbo in trenutek moje nepazljivosti je uničil vse dobro, kar smo napravili. Vem pa, da bo na evrovizijskem odru dala vse od sebe.«


 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije